Laden Evenementen

Speellijst

donderdag 16 april 2020, 20u
Prijs: 1e rang - vvk 15 euro / adk 18 euro - 2e rang vvk 13 euro / adk 16 euro
  • Dit event is voorbij.

Geannuleerd - Maghenta

Maghenta Launch: Nimbus - We want just this, we want justice - Bollylicious

Deze voorstelling werd geannuleerd.

Wie een ticket heeft gekocht, zal persoonlijk verwittigd worden.

Na 5 jaar succes met Bollylicious lanceert dit danscollectief een eigentijds platform voor Indisch geïnspireerde kunstvormen, Maghenta!

De avond bestaat uit een triple bill voorstelling: een hedendaagse solo van Sooraj Subramaniam, een hedendaags dansduet van Laura Neyskens met Julie Thomas en Bollylicious als afsluiter.

Sooraj Subramaniam: NIMBUS Deze hedendaagse danssolo verbeeldt de menselijke capaciteit om te dromen, van alledaagse fantasieën tot essentiële levensverwachtingen en de hiermee gepaarde innerlijke conflicten wanneer deze op een helling komen te staan. Sooraj Subramaniam gebruikt de metafoor van NIMBUS, het Latijnse woord voor een donkere, amorfe wolk.

Laura Neyskens: WE WANT JUST THIS: WE WANT JUSTICE De groepsverkrachting op een 23 jarige studente in Delhi (december 2012) heeft de verkrachtingsproblematiek van India wereldwijd op de kaart gezet. De impact van deze gebeurtenis bracht duizenden luidkeelse betogers op straat met de slogan “We want justice!”. Sindsdien is gendergelijkheid een groot thema in India. Geïntrigeerd door de psyche en seksualiteitsbeleving van de vrouw en gevoed door 14 jaar persoonlijke ervaringen in India, voelt Laura een sterke solidariteit met een nieuwe generatie vrouwen die strijden voor hun “justice!”. Samen met Julie Thomas onderzoekt ze dit thema via een hedendaags dansduet.

Bollylicious: Na 2 producties en vele tournees in India is Bollylicious terug in haar eigen stad! Bollylicious toont aan haar publiek steeds een diverse waaier aan veelal ongeziene dansstijlen uit India en verwerkt die op een eigentijdse manier. De choreografieën worden gekenmerkt door de typerende innovativiteit die Bollylicious steeds zoekt in haar benadering tot traditionele dansvormen en/of de humoristische Bollylicious kwinkslag. Het totaalpakket zorgt steeds voor het genereren van een opgewekt enthousiasme bij publiek EN artiest. Met Bollylicious, focussen we op de positiviteit die vele dansstijlen uit India met zich meebrengen. Een evidente keuze dus om Bollylicious de avond met veel energie, creativiteit en optimisme te laten afsluiten!
Choreografie en dans: Sooraj Subramaniam, Laura Neyskens, Julie Thomas, Tom Decuyper, Ayla Joncheere

Licht: Erik Cantryn

Productie: Maghenta

Organisatie: Maghenta