Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 12 juni 2025
20u00

Oude zaal
Prijs: € 18 vvk/ € 20 avk / € 15 (red) / UItpas kansentarief
Tickets

MARTHA!THENTATIEF/JOHAN PETIT

KLEIN JOWANNEKE GAAT DOOD

 

 

Met deze legendarische succesvoorstelling nam Klein Jowanneke in 2008 afscheid van zijn jeugd. Vandaag, vijftien jaar later, voelt hij het opnieuw: het leven glipt hem door de vingers. Dat is heftig, dat is triest, maar zo is het nu eenmaal. Binnenkort wordt hij vijftig. En hij voelt dat het niet beter gaat, nee, het wordt alleen maar erger. En daarom, om het leven te vieren — nu het nog kan — gaat Klein Jowanneke nog eens dood.

 

Multi-instrumentalist Bart Voet en lichtkunstenaar Tim Clement zorgen voor de muziek.

 

Vanaf zijn afstuderen in ’97 keek Klein Jowanneke naar de wereld rondom zich. Dat resulteerde in vier voorstellingen waarin zijn blik steeds scherper werd. Klein Jowanneke Gaat Dood is tegelijkertijd het eindpunt en het hoogtepunt van de Klein Jowanneke-cyclus.

Een eindpunt omdat het een beetje belachelijk is om uzelf op uw 48 Klein Jowanneke te blijven noemen. Een hoogtepunt omdat pas na een wervelende vertelling van drie uur en vijf kwartier duidelijk wordt waarom de dood van Klein Jowanneke onvermijdelijk was. En hoe daar niks maar dan ook niks aan te doen is. En waarom wij allen dat trieste lot met hem delen.
‘Vanaf dat ge geboren wordt, zijt ge op weg naar het einde. Maar het is pas als ge nen tijd onderweg zijt dat ge dat beseft.

 

 

Organisatie: Broedbloeders