Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 24 mei 2024
20u00

Oude zaal
ism Atlas & Zanzibar Gent
Prijs: € 20 / € 18 (reductie) / Uitpas kansentarief
Tickets

MICHAEL VAN PEEL

Nordkapp Stories

De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels.

Toen Van Peel er zelf heen bolde op zijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer, bleef hem vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de finish. Iedereen was er bijna. Sommigen waren al maanden onderweg en bijwijlen op de vreemdste manieren; op aftandse moto’s met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg liftend met een opgestoken duim. De ene was vertrokken uit België, de andere uit Spanje, Zuid-Afrika, Rusland, Canada of Myanmar. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek, om vervolgens terug uit te zwermen over de aardbol. Elk langs hun eigen paden en met hun eigen dromen en verhalen.

Samen met fotograaf Rafaël Balrak keerde Van Peel terug naar de Noordkaap om die verhalen te verzamelen. Nordkapp Stories is een collectie portretten en kronieken van grote en kleine reizigers, bij elkaar gesprokkeld door te bivakkeren bij die asfalten boekenplank, dat laatste stukje weg naar het einde van de wereld.

 

Voorstelling:

Columnist Raf Njotea interviewt Michael Van Peel en fotograaf Rafaël Balrak. Met foto’s van Rafaël en muziek van Noordkaapreiziger Jeroen Thomas aan de piano.

 

 

Quote:

Na het succes van de reisvertelling “Van Peel tot Evenaar”, over onderweg zijn met een Vespa van Antwerpen tot Dakar, zet Michael Van Peel zijn dia-projector terug aan voor een reeks meeslepende verhalen over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.  En over de meest omslachtige manieren om de Noordkaap te bereiken. Want de kortste weg is zelden de plezantste.

 

Interview & Vertelling: Michael Van Peel, Rafaël Balrak en Raf Njotea

Fotografie: Rafaël Balrak en Michael Van Peel

Piano: Jeroen Thomas

Management: Caroline Lanoye

www.michaelvanpeel.be

Organisatie:
Evenement Categorie: