Laden Evenementen

Speellijst

wo 14 nov 2018
20:00 - 22:30
Tickets
  • Dit event is voorbij.

MICHIEL VANDEVELDE - ANDRADE / ALMA SÖDERBERG

Andrade / Deep Etude

Double bill met twee van de meest prikkelende choreografen van het moment

Michiel Vandevelde – Andrade

In 1928 schreef de Braziliaanse poëet Oswald de Andrade zijn kannibalenmanifest, een pleidooi om gekoloniseerde culturen op te slokken, te verteren en te vervormen tot iets nieuws. Met dat manifest in gedachten, onderzoekt danser en choreograaf Michiel Vandevelde in ‘Andrade’ wat we in het Westen als ‘invasief’ beschouwen. Aan de hand van videoclips en reclameboodschappen herinterpreteert hij de westerse cultuur. Hij gooit daarbij ook de muziek en choreografieën van zijn vorige voorstellingen in de mix. Maar zijn centrale vraag blijft: wie eet en wie wordt opgegeten?

Alma Söderberg – Deep Etude

‘Andrade’ vormt een double bill met ‘Deep Etude’ van de Zweedse choreograaf en zangeres Alma Söderberg. De voorstelling is een studie over ritmes en lichamelijkheid. Door verschillende elektronische geluiden, live stem en dans met elkaar te verweven, creëert Söderberg een complexe compositie waarin wat we zien en wat we horen onlosmakelijk met elkaar verbonden worden.

Geluid en beweging nemen elkaars rol over, wisselen elkaar af in de voorgrond of op de achtergrond, de dans wordt de muziek terwijl de beweging het geluid stuwt. ‘Deep Etude’ is een fascinerende voorstelling waarin de verschillende talenten van Söderberg samenvallen.

 

 

Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Foto credit: Clara Hermans
Evenement Categorie: