Laden Evenementen

Speellijst

wo 14.03 om 20u00
do 15.03 om 21u00
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Motus

Panorama

Is migratie een nood of een recht?

Het hoeven niet altijd een natuurramp of oorlog te zijn waardoor mensen hun thuis verlaten. Soms is het een existentiële drang om ergens anders te wonen, werken en leven. Maar hoe je het ook bekijkt: het verschil tussen economische en politieke migratie is niet meer houdbaar. Zeker niet in een wereld waar culturele, intellectuele en sociale uitwisseling en diversiteit primeren. Daarom stelt het Italiaanse gezelschap Motus een oplossing voor: een post-nationalistische, fluide en nomadische identiteit.

In ‘PANORAMA’ onderzoekt Motus de menselijke nood aan en het fundamentele recht op migratie. Want waar migratie vroeger veelal een direct resultaat was van discriminatie, lijkt het nu een intrinsiek deel te zijn geworden van de condition humaine. ‘PANORAMA’ ontstond uit persoonlijke verhalen die naar boven kwamen tijdens workshops in New York, Rotterdam, Barcelona en Rio de Janeiro. Na een residentie in Vooruit start de Europese adaptatie van het stuk.

Na spraakmakende voorstellingen als ‘Alexis, a Greek tragedy’, ‘Nella Tempesta’ en het onvergetelijke ‘MDSLX’ – vorige seizoen te zien in Vooruit – keert Motus in 2018 terug naar Gent.

artistieke regie / artistic direction: Daniela Nicolò & Enrico Casagrande - internationale verspreiding / international distribution: Lisa Gilardino - productie / production: Elisa Bartolucci - tekst / text: Erik Ehn
Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Evenement Categorie: