Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 3 tot en met zondag 7 april
  • Dit event is voorbij.

Courtisane Festival

Notes on Cinema

Het Courtisane festival voor audiovisuele kunsten vindt plaats van 3 tot 7 april in Gent. Ook dit jaar kiest het weer resoluut voor avontuur, reflectie en dialoog.

Artists in focus zijn dit jaar de Britse kunstenaar Alia Syed, wiens werk onderzoek pleegt naar de subjectieve verhouding tot gender, diaspora en kolonialisme, en de Japanse documentairemaker Tsuchimoto Noriaki, die vooral ophef heeft gemaakt met zijn reeks films over de slachtoffers van kwikvergiftiging in Minamata. Een retrospectief programma wordt gewijd aan de Afro-Amerikaanse onafhankelijke cinema van de Amerikaanse Oostkust, met werk van onder andere Bill Gunn, Kathleen Collins en William Greaves.

De openingsavond vind zoals vanouds plaats in de Minard met de première van Sarah Vanagts ‘Divinations’, waarin kinderen gevraagd worden om de toekomst te lezen in de onbestemde afdrukken van hun stad. De dagen erna kunt u in de Minard ook terecht voor veelzijdige programma’s met werk van ondermeer Sky Hopinka, Ana Vaz, Vincent Meessen en Kain The Poet. Daarnaast valt tijdens het festival recent en herontdekt werk te bewonderen van Juliette Achard, Maria Anastassiou, Ute Aurand, George Clark, Mary Helena Clark, Luke Fowler, Blanca Camell Gali, Beatrice Gibson, Bill Gunn, Laida Lertxundi, Louisiana Mees Fongang, Daniel Nahm, Jayne Parker, Ben Rivers, Paulo Rocha, Raúl Ruiz, Sylvia Schedelbauer, Virgil Vernier en vele anderen.

Het festival vindt plaats in Minard, Sphinx, KASKcinema, Paddenhoek en Gouvernement. Tickets kosten € 7 en zijn te verkrijgen aan de kassa, 30 min. voor de aanvang van elke voorstelling. www.courtisane.be

Organisatie: Courtisanefestival
Evenement Categorieën: