Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 11 oktober 2024
20u00

Oude zaal
Prijs: € 22 (adk) / € 20 vvk) / € 15 / Uitpas kansentarief
Tickets

OLD SALT

Album Release 'Bindle'

 

Old Salt is een internationale Americana band met invloeden uit New Orleans, de Appalachia Mountains en Europese folk, en staat garant voor een meeslepende groovy en virtuoze live performance.

In een nieuwe gedaante presenteert Old Salt in de herfst van 2024 zijn derde full album ‘Bindle’. Dit album is de muzikale reis van een ‘hobo’ (zwerver op zoek naar werk) door land, zee en tijd, in een verzameling liedjes waarin de Americana-tradities kruisen met Europese en Zuid-Amerikaanse tradities, waar fijne songwriting en subtiel herwerkte volksmelodieën worden samengebracht met krachtige stemmen en virtuoos bespeelde instrumenten, om verhalen te vertellen over het leven, de liefde, verlies, avontuur, de dood en de geboorte.

Over het album:

De hobo’s, migrerende arbeiders die reizend langs het pas aangelegde spoorwegennetwerk in de VS op zoek gingen naar werk, droegen hun weinige bezittingen mee in een ‘bindle’. Old Salt presenteert zijn nieuwe album ‘Bindle’ als een meereizende knapzak vol liedjes die zich een weg banen door (en voorbij) de enorme verscheidenheid aan genres waaruit de Americana-folk traditie bestaat. Langs de Mississippi vanuit het land van de Blues tot New Orleans en de geboorteplaats van de jazz, volgen ze de Golfstroom langs de oostkust, voorbij de Old-Time klanken uit de Appalachen richting de Folk Revival van New York en New England. Nog mijmerend over de Ierse kunsten slingert hun pad door Europa richting de Balkan, terwijl onderweg enkele inspirerende reizigers uit het Andesgebergte van Zuid-Amerika aan boord zijn geklommen. ‘Bindle’ is de muzikale reis van een internationale zwerver door land, zee en tijd. Een verzameling liedjes die de fascinatie van Old Salt voor diverse volksmuziektradities laat zien en het avontuur viert van de kruisbestuiving. Je hoort klanken en teksten, zowel origineel als traditioneel, over een breed spectrum aan thema’s, van het leven en de liefde tot verlies, avontuur, dood en geboorte.

 

Organisatie: Old Salt Commons vzw
Evenement Categorie: