Laden Evenementen

Speellijst

zondag 4 november

15u
Prijs: 15 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

The New Planet Jazzband

Pack all your troubles

In november 2014 brachten The New Planet Jazz Band en Norbert Detaeye (stem & piano) in de Minardschouwburg een muzikale schets van het beruchte “Red-Light District” in New-Orleans (1897-1917) onder de naam ’Storyville and all that music’. Hierbij werd gefocust op de ontstaansgeschiedenis van de jazz.

In oktober 2016 bracht de productie ‘ICE CREAM’ ons terug naar de revival van de traditional jazz die in de jaren 1950-1960 vanuit New Orleans via het UK naar Europa overwaaide. Hierbij werd ruimschoots aandacht geschonken aan het belang van jazzmusici en organisatoren uit het Gentse bij de verspreiding van die muziek.

The New Planet Jazzband bracht samen met de Engelse klarinettist Sammy Rimington en Gentenaar Norbert Detaeye (die beiden deel uitmaakten van de revival) een muzikale reconstructie van die periode.

Tijdens een matinee op 04.11.2018, met als thema ‘Pack all your troubles’, belichten we dit jaar de invloed van de vroege jazz- en ontspanningsmuziek tijdens WO I. De gekozen liederen mét duiding hebben grotendeels betrekking op het soldatenleven tijdens die oorlogsjaren.

Met de Nesle District Pipe Band (Fr.) als ‘special guest’ wordt bovendien verwezen naar de aanwezigheid van Schotse doedelzakspelers aan het oorlogsfront.

TNPJB affiche 2018 zonder fotos

Organisatie: The New Planet Jazz Band
Evenement Categorieën: