Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 17 februari 2022
20u00
Prijs: € 18
Tickets
  • Dit event is voorbij.

PAULA COMITRE

Percepcíon

Danseres PAULA COMITRE is één van de grootste talenten uit de hedendaagse flamencowereld.

Ze werd geboren in Sevilla op 15 oktober 1994. Haar dansstudies begon ze op 3-jarige leeftijd en op 8-jarige leeftijd ging ze naar het Conservatorio Profesional de Danza van Sevilla “Antonio Ruiz Soler”. In 2012 behaalde ze de graad van specialisatie in Flamencodans. Datzelfde jaar wordt ze onderdeel van het Centro Andaluz de Danza (CAD).
In 2013 wordt ze onderdeel van het Ballet Flamenco de Andalucía voor de volgende drie jaar, dit onder leiding van danseres Rafaela Carrasco met wie ze toert langs de belangrijkste festivals en nationale en internationale theaters. Dit met de shows: “En la memoria del cante”, “ Imágenes ”(Een productie die werd bekroond met de prijs “Giraldillo” voor de beste show op de XVIII Flamenco Biënnale van Sevilla), en“ Tierra – Lorca Cancionero Popular ”(die als productie de Giraldillo kreeg voor de beste dansgroep voor de XIX Flamenco Biënnale van Sevilla.)

 

In mei 2015 ontvangt ze de tweede prijs voor de XVI Andalusische competitie voor jonge flamencokunstenaars (XVI Concurso Andaluz de Jóvenes Flamencos) georganiseerd door de Provinciale Federatie van Flamenco-instellingen van Sevilla (Federación Provincial de Sevilla de Entidades Flamencas).
In 2017 gaat ze deel uitmaken van de show “El Encuentro” van de Compañia David Coria, en debuteert op het XXI Flamencofestival van Jerez.

Ze verschijnt ook in de productie “Nacida Sombra” dat in première gaat op het Cordoba Guitar Festival. Een productie van Rafaela Carrasco, die werd bekroond met de publieksprijs op het XXIII Flamencofestival van Jerez in 2018. Ze maakt nog altijd deel uit van deze bijzonder succesvolle productie die heeft getoerd langs tal van internationale theaters en festivals, zoals het Maestranza-theater van Sevilla, het Chaillot National Theatre Parijs, het Flamencofestival van Nimes, het Bruselas Flamenco-festival in Bozar en het klassieke theaterfestival van Almagro.
Haar optreden weerspiegelt een geweldige persoonlijkheid met enorme energie en gevoeligheid.

Ze is een stijlvolle Flamencodancer, elegant en van een zeer hoog niveau, gracieus en genereus.

“Percepción”: artistiek en technisch personeel

Paula Comitre: dans
David Caro: gitaar
Miguel Ortega: zang
Jesús Corbacho: zang
Javier Rabadán: percussie

Met uidrukkelijke dank aan:
Ddanipalma: fotografie
Aliquindoi Studio Creativo: video
Paula Comitre: productie

Programma:
Intro
Guajira
Caña
Seguiriya
Taranto
Soleá
Cantiñas
OFF

Organisatie: La Barraca
Evenement Categorie: