Laden Evenementen

Speellijst

di 23.01
wo 24.01
do 25.01

om 20u00
Prijs: 18 euro
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Theater Malpertuis

Europa in de herfst

Valt de Europese Unie uit elkaar?

Staat de Europese Unie op het punt uit elkaar te vallen? Of zijn we net onderweg naar een nieuw Europees project? In ‘Europa in de herfst’ neemt Theater Malpertuis de toenemende onrust in de wereld onder de loep. Zeven jonge acteurs met een diverse achtergrond verdiepen zich in de actualiteit: de vluchtelingenstromen, het multiculturele project dat onder vuur ligt, het oprukkende protectionisme en nationalisme. Voor de antwoorden op hun vragen gaan ze te rade bij zichzelf maar ook bij hun (groot)ouders. Aan de hand van werk van Rainer Werner Fassbinder en  de oertragedie Antigone proberen ze ‘vandaag’ te begrijpen.

Na ‘Recht zal zijn wat ik zeg!’ en het aangrijpende ‘GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder’ – in 2015 nog te zien in Vooruit – is dit Piet Arfeuilles derde productie met een politiek thema. Deze keer vormen de grondvesten van de democratie zelf het onderwerp. Een nieuwe voorstelling mét een jonge generatie acteurs: de perfecte manier om het 50-jarige jubileum van Theater Malpertuis te vieren.

regie / direction: Piet Arfeuille - drama- turgisch advies / dramaturgical advice: Do- minique Willaert & Klaas Tindeman - cast: Soufiane Chilah, Elien Hanselaer, Gorges Ocloo, Joren Seldeslachts, Dries De Sutter, Timo Sterckx,...
Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Foto credit: Fred Debrock
Evenement Categorie: