Laden Evenementen

Speellijst

woensdag 5 juni

20u
Prijs: € 15
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Katrien Verfaillie

PIGEON ON PIANO solo

Pigeon on Piano is het muzikale alter-ego van pianiste Katrien Verfaillie. In 2014 maakte Katrien een eerste titelloze album met elf eigen composities. Toen besliste ze ook om van piano haar leven te maken. De plaat opende een nieuwe wereld. Ze speelde concerten in culturele centra, in stemmige huiskamers, voor bedrijven en in clubs, en zelfs live voor Radio 1.

Het gaat snel voor Katrien. In oktober 2017 stelde ze al haar tweede album ‘Short Stories’ voor, o.m. in de Minardschouwburg in Gent en de voorbije twee jaren reisde ze het land door met haar muzikaal animatieproject ‘Duiventil’. Deze ‘kleinste concertzaal van de wereld’ gaat een eigen leven met dit jaar ook voorstellingen in Nederland en Duitsland. De duif vliegt uit.

Voor het eerst solo voor het grote publiek

Het sterkte haar in het idee om ook solo-concerten te spelen. Na enkele try-outs en huiskamerconcerten stapt ze solo het podium op van de unieke Minardschouwburg op 5 juni 2019. Me and my piano, én haar eigen composities.

Katrien Verfaillie is een Gentse met roots in de Westhoek. Ze componeert en speelt eigen werk. Haar creaties baden in melancholie. Ze houden het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van bijvoorbeeld Wim Mertens of Michael Nyman. Luisteren en kijken naar Pigeon on Piano is bijna een filmische ervaring.

www.pigeononpiano.com

Organisatie:
Foto credit: Lieven Dirckx
Evenement Categorie: