Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 19 t/m donderdag 21 november
20u00
Prijs: € 18 - € 8
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Tg STAN

QUE SERA SERA HITCHCOCK TRUFFAUT CAVETT GODARD POUR QUI POUR QUOI

In april 1962 schrijft Frans journalist en filmmaker François Truffaut een brief aan regisseur Alfred Hitchcock. Truffaut vindt dat er een te oppervlakkig beeld bestaat over het werk van de ‘master of suspense’ die Hitchcock is. Daarom stelt hij voor om Hitchcock een week lang te interviewen, en samen te discussiëren over de cinema. Hitchcock stemt hiermee in. Wat volgt is een achtdaagse sessie waarin Hitchcock 500 vragen van Truffaut beantwoordt. De gesprekken worden gebundeld in het boek ‘Le Cinéma selon Alfred Hitchcock’, voor veel cinefielen tot op vandaag dé filmbijbel bij uitstek.

Belgische filmregisseur Guido Henderickx vertelt in 2000 aan toneelspeler Damiaan De Schrijver waarom ook hij het boek van Truffaut als “Heilige Filmschrift” beschouwt. Het zaadje is geplant: bijna twintig jaar later maken De Koning, De Schrijver en Haelvoet van dit iconisch naslagwerk een theatervoorstelling.

Lees het interview met Bert Haelvoet in Filmmagie. “Damiaan was mijn leerkracht en mentor, nu is hij een vriend en collega. Die dynamiek delen we met Truffaut en Hitchcock, dat geeft de voorstelling nog iets extra’s.”

‘Que sera sera’ van tg STAN: mengeling van filmquiz, knutselatelier en talkshow ★★★★☆
De Morgen over ‘Que sera sera’ – lees de volledige recensie

van Bert Haelvoet, Damiaan De Schrijver, Matthias de Koning - met Bert Haelvoet, Damiaan De Schrijver - tekst naar o.a. ‘Le Cinéma selon Alfred Hitchcock’ van François Truffaut - video Emma Hampsten - techniek Tim Wouters - kostuums Elisabeth Michiels - productie tg STAN
Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Evenement Categorie: