Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 12 december 2020
20u00
Prijs: € 5
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Democrazy

Rheinzand ◉ Sound Of Ghent - livestream

Rheinzand is een samenwerking tussen enkele Gentse klasbakken:  Reinhard Vanbergen, de multi-instrumentalist / producer van o.a. Das Pop, Charlotte Caluwaerts ken je van Tundra, Mo Disko is de helft van het dj-duo The Glimmers.

Hun nummers geven een inkijk in de rijke geschiedenis van de dance: van vroeger tot nu, uit vergeten of juist populaire episodes. Ze werden al vrij snel opgepikt door het gerenommeerde Deense label Music For Dreams, dat hun debuutalbum uitbracht, begin 2020. De eerste single ‘Blind’ bleek een aanslag op de dansvloer, een instant classic.  Het was geen toeval dat niemand minder dan DJ Harvey het platspeelde tijdens zijn residentie in Pikes Ibiza en de band nummers zag verschijnen op diens Mercury Rising compilaties.

Singles als ‘Kills & Kisses’, ‘Obey’ & ‘Slippery People’ (cover van de Talking Heads’ classic) laten er geen twijfel over bestaan: Rheinzand is een blijver. Live wordt de band bijgestaan door  Stéphane Misseghers (dEUS) op drums en Bruno Coussée (MannGold) op bas.

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: