Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 25 november 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 22 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

ROEL VAN BAMBOST en de kleine revolutie

VERJAARDAGSCONCERT

 

Verjaardagsconcert • Roel 80

 

Roel Van Bambost wordt 80 eind 2022. En dat moet gevierd worden! Dat doet met zijn vast trio in de Minardschowuburg in zijn Gent. 80 jaar? Jawel, 80 én springlevend is deze ‘éminence grise’ van de film- én muziekwereld in Vlaanderen.

 

Veertig-plussers kennen Roel Van Bambost als de minzame filmrecensent van de VRT. Vijftig/zestig-plussers herinneren zich ook het populaire kleinkunstduo Miek & Roel. Inderdaad de beide Roelen, zijn één en dezelfde man: Roel Van Bambost. Een rijzige grijsaard inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar onder de arm op stap te gaan.

 

Eind 1965 behaalden Miek & Roel de derde plaats in de BRT-wedstrijd ‘Ontdek de Ster’ met – kan het anders? – ‘Blowin’ in the Wind’ van Bob Dylan. De toon was gezet. In 1967 bracht hete Gentse duo hun eerste LP uit ‘Je kan nooit weten’, waarop zij begeleid werden door ene Roland van Campenhout. Later volgden nog vier albums. Met de LP ‘Miek & Roel’ haalden ze goud. In die tijd beitelden ze songs als ‘Jan met de pet’ of ‘Het verdronken land van Saeftinghe’, ‘Jij en ik’, ‘Wie wil horen’, ‘De grote revolutie’ …  in ons geheugen. Nog later volgden de CD’s “Cafard” en “De Titanic achterna”.

 

In maart 2017 deden de geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. Roel had toen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde hij met de Vintage Club, in trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij.

 

Inmiddels speelt Roel concerten met zijn nieuwe programma: ‘de Kleine Revolutie’, een knipoog naar ‘De Grote Revolutie’, een van de bekendste songs van Miek & Roel. Roel brengt het programma in de Minard met zijn vaste band: gitarist Stef Wouters, Gijs Hollebosch (dobro en mandoline) en Alex Rambaut (accordeon).

 

Hun repertoire bestaat uit enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel – lees hierboven en Nederlandstalige bewerkingen van songs van o.a. Bob Dylan, Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt, Warren Zevon e.a. Kortom, het allerbeste uit de sweet sixties en seventies folk, of zelfs iets later. Love is in the air, voor 80 jaar Roel Van Bambost.

 

www.miekenroel.be

 

Organisatie: Pinguin Productions
Foto credit: Robin Van Bambost
Evenement Categorie: