Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 1 november 2023
20u00

Donderdag 2 november 2023
20u00

Oude Zaal
Prijs: €32
Tickets
  • Dit event is voorbij.

ROLAND & THE SPACE COWBOYS

 

Op 1 november komt Roland – wie heeft een familienaam nodig als iedereen meteen weet over wie het gaat – voor een concert naar de Minard in Gent.

 

“Ik heb nog steeds een hekel aan repeteren. Ik werk niet met een setlist want ieder moment van de dag ben je iemand anders. Ik wil kort op de bal kunnen spelen en zal nooit tweemaal hetzelfde spelen. Ik haat platgerepeteerde bands met een vaste setlist die steeds dezelfde show, solo’s en mopjes opvoeren. Voor mij is optreden voor het juiste publiek en samen met de juiste muzikanten vergelijkbaar met een soort religieus gevoel. Met ouder worden, is optreden voor mij steeds gemakkelijker. Ik weet wat ik kan en waar ik beter af blijf. Ik krijg nog steeds positieve energie van optreden. Ik wil mijn “metier” (om een vies woord te gebruiken) niet inzetten voor geld. De dag dat ik het enkel voor geld moet doen, stop ik (grinnikt).”

 

Over een vorige concert in de Minard titelde Het Nieuwsblad: “Roland in de Minard: Magistraal Mooi”. ‘Magistraal’ sloeg op het eerste gebrachte nummer, ‘Mooi’ op het tweede en toen moest het concert nog beginnen. De aanwezigen werden omvergeblazen door de Mantra Blues van de Sound Magician en zijn vrije trawanten. Bij een tweede Minard-concert veertien dagen later werd het indrukwekkend klankpalet nog verder uitgebreid met een sitar. Ondertussen kregen zijn begeleiders een nieuwe geuzennaam: The Space Cowboys.

 

“In het begin van mijn carrière liet ik mij begeleiden door mijn “bluesworkshop”, een verwijzing naar ‘Jazz Composers Workshop’ van Charles Mingus. Maar blues dekt niet langer de lading van de muziek die we nu spelen. Space Cowboys is een grappige verwijzing naar het zooitje ongeregeld dat in de jaren zestig van de vorige eeuw in California hun vrijheid op alle vlakken beleefde. Denk aan Jerry Garcia en The Grateful Dead. Ze zeggen soms: soort zoekt soort. Met deze vrije cowboys kan werkelijk alles. Space slaat dan weer op het zeer wijds geluid dat we produceren. Binnen onze rangen niet enkel de traditionele bas, drum en gitaar maar ook een cello, sitar, viool en slide waar een forse lap op gegeven wordt.”

 

Roland wordt deze zomer 79 en is ondertussen iedere muziekstijl meester, gaande van blues, folk, jazz, spirituals, indiase raga, funk tot psychedelische jams. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als ‘Ethno-Pop-Folk’.

 

Kom samen met Roland Van Campenhout en zijn Space Cowboys grasduinen in zijn rijkelijk gevuld repertoire en laat je meeslepen door de magische wereld van diens schepper!

 

Tickets te koop vanaf vrijdag 28 april om 11u

Organisatie: Greenhouse Talent