Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 21 oktober 2021
Vrijdag 22 oktober 2021
Zaterdag 23 oktober 2021
20u00
Tickets
  • Dit event is voorbij.

SIAMESE CIE / KOEN AUGUSTIJNEN & ROSALBA TORRES GUERRERO

'Lamenta'

 

Nieuwe rouwrituelen creëren Greek style

‘Lamenta’ is een waardig vervolg in het artistieke parcours van choreografen Koen Augustijnen en  Rosalba Torres Guerrero. Dat parcours startte met het erg succesvolle ‘Badke’ uit 2013, dat ook te zien was bij Voo?uit. In hun nieuwe creatie vervolgen Augustijnen en Torres Guerrero hun gedeeld artistieke pad.

In ‘Lamenta’ komen negen hedendaagse, Griekse dansers samen. Samen onderzoeken ze hoe de energetische – zowel aardse als transcendentale – kwaliteiten van de Griekse muziek en dans zich verder kunnen ontplooien in een hedendaagse creatie. De inzet is een nieuw ritueel te creëren dat zich ontdoet van de pijnlijke gevoelens die afscheid en verlies met zich meebrengen. Zo zoomt ‘Lamenta’ in op de verschillende emoties die we ervaren wanneer we rouwen.

De belangrijkste inspiratiebron voor ‘Lamenta’ zijn de ‘miroloi’ van Epirus in Noord-Griekenland. Miroloi zijn Griekse rouwliederen die niet alleen op begrafenissen gezongen worden maar ook als iemand de familie verlaat om te trouwen of te emigreren. De live opnames van die liederen vormen de emotionele ruggengraat van de voorstelling.

Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Evenement Categorie: