Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 10 juni 2023
20u00
Prijs: € 18 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

STIJN MEURIS

Tekst en uitleg

Stijn Meuris over de songteksten van Noordkaap


Hoe druk wàs het eigenlijk in Leuven?

Stond Panamarenko echt altijd achteraan en wat deed ie daar?

Wat is het layout-voordeel van ‘Van God Los’ en waarom per se ‘U’ in plaats van ‘jou’?

 

Dit en nog veel meer vragen stelden veel mensen de afgelopen decennia aan Noordkaap/Monza-zanger en – tekstschrijver Stijn Meuris. Zodanig vaak zelfs dat hij dacht; laat me maar eens de antwoorden formuleren. Dat leidde in 2015 tot het boek ‘Tekst & Uitleg’ (Lannoo), waarin Meuris al zijn songteksten tot dusver aan de linkerzijde oplijstte, en ze aan de rechterzijde verklaarde, niet zelden met een zelfkritische nooit om een en ander te relativeren. Of wist u dat er een taalfout én een denkfout zaten in de tekst van ‘Satelliet Suzy’?

Zoveel jaren en een reünietournee van Noordkaap later heeft de frontman opnieuw het gevoel dat er met die teksten van destijds iets aan de hand is: ze zijn soms ineens weer brandend actueel (‘Een Heel Klein Beetje Oorlog’, iemand?), of ze hebben ineens een heel andere lading gekregen.

En dus gaat hij er mee de hort op.

In een avondvullende voorstelling met tekst, uitleg en muziek, laveert Meuris doorheen tientallen anekdotes over, herinneringen en ergernissen aan zijn eigen tekstmateriaal. Met veel humor en relativeringsvermogen, her en der met trots en met de gedachte: “Tiens, dat was zeker niet slecht”.

Gaat dat zien. En breng een notaboekje mee.

 

Info en speeldata via www.koortzz.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organisatie: Koortzz
Foto credit: Jimmy Kets
Evenement Categorie: