Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 3 februari 2021
20u00
Prijs: Basisticketprijs : 10 euro (Live-stream en indien het kan - live - mits reservatie-zie info)
Tickets

TG Vagevuur / Brussels Experimental

,Rosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij hoopten op 02 en 03 februari ook wat publiek in de zaal te mogen verwelkomen helaas zal dat door de verlenging van de maatregelen tot en met 01 maart niet het geval zijn. De voorstelling gaat dus sowieso in  LIVESTREAM door. U krijgt de dag zelf de streaminglink doorgemaild.

,ROSA.

100 jaar geleden. Het is 1919. Eindelijk. De Grote Oorlog is voorbij. Een kleine, scheve vrouw staat op een omgekeerde kist op de Potsdamerplatz in Berlijn. Rosa Luxemburg spreekt. Iedereen blijft staan en luistert. Ze is vrouw, immigrante, Joodse en ze loopt mank. Maar iedereen luistert. Ze spreekt van hoop, democratie, vrede en een eerlijke maatschappij. Ze vloekt en ze foetert: op oorlogszoekers, op onrechtvaardigheid, op de mannen aan de macht. Ze schrijft boeken vol brieven en pamfletten, getekend: ,Rosa.
Enkele weken later raakt het levensloze lichaam van Rosa het water van het Landwehrkanaal. Een kogel in haar slaap: keerpunt van de moderne geschiedenis.
Een zwevende pianiste, een zangeres, een actrice en een mysterieus vrouwenkoor brengen haar levensverhaal vanop die brug boven het Landwehrkanaal, waar het eindigde. Met de woorden van Rosa zelf en met de spanning van een detectiveverhaal. Een voorstelling over onverwoestbare vrouwen, over idealen, over keuzes maken en de gevolgen erbij nemen, over woelige tijden vol mogelijkheden en over dromen van een betere wereld. Met swingende maar evengoed bevreemdende en beklijvende songs vol woeste woorden.

“Wie niet beweegt, merkt zijn ketens niet.” ,Rosa.

MUZIEKTHEATER
Met: Iris Van Cauwenbergh, Aline Goffin, Elisabeth De Loore & Brussels Experimental olv Floris Lammens
Concept / Regie: Koen Boesman
Concept / Muziek: Peter Spaepen
Tekst: Koen Boesman
Scenografie: Ief Spincemaille & Geert Jonkers
Kostuums: Jana Roos
Coaching: Johan Heldenbergh & Sybrand Van der Werf

Organisatie: TG Vagevuur / Brussels Experimental