Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 23 en vrijdag 24 april
20u00
Prijs: € 15 - € 8

Uitgesteld - International Opera Academy

Tragedie: Degand omarmt Carmen

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stelt Minard alle voorstellingen uit tot en met 3 mei 2020

Wie een ticket heeft gekocht, zal persoonlijk verwittigd worden. We bekijken per voorstelling of deze wordt uitgesteld of geannuleerd. Aangezien dit om meer dan 20 voorstellingen gaat, is er even tijd nodig om alles goed in kaart te brengen. Van zodra wij de puzzel rond hebben, wordt elke ticketkoper hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht. Dank voor uw geduld.

Met TRAGEDIE omarmt Stefaan Degand Carmen, femme fatale van de opera. Degand gaat als regisseur aan de slag met Peter Brooks radicale bewerking van Georges Bizets hit-opera.   

Brook bracht Bizets opera terug tot zijn essentie: de tragedie van Carmen. Het resultaat is een ijzersterke theatervoorstelling, gekleurd door Bizets beeldende muziek, inclusief Carmens Habanera, Escamillo’s Toréador en Don Josés Bloemenlied. 

Dirigent Michiel Delanghe en zijn ensemble deCompagnie begeleiden het jonge zangtalent van de IOA. Het wordt alvast geen klassieke Carmen voorstelling. Stefaan Degand en deCompagnie kiezen ervoor om de voorstelling te ontdoen van alle bombastische elementen en overbodigheden. De muziek is de scène, de tekst het kostuum en de personages het vlees, het bloed en het leven. 

Met TRAGEDIE: Degand omarmt Carmen brengt de IOA opnieuw een toegankelijke operaproductie. 

De geschatte duurtijd van de voorstelling is anderhalf uur. Er wordt in het Frans gezongen en in het Nederlands boventiteld.

Organisatie: International Opera Academy ( IOA )
Evenement Categorie: