Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 23 en vrijdag 24 april
20u00
Prijs: € 15 - € 8
  • Dit event is voorbij.

Uitgesteld op nieuwe locatie - International Opera Academy

Tragedie: Degand omarmt Carmen

Deze voorstellingen werden geannuleerd. Wie een ticket kocht wordt persoonlijk verwittigd. 

Let wel: een nieuwe versie van deze voorstelling zal doorgaan op 22 & 23 september 2020 om 20u00 in het Kraakhuis (Muziekcentrum De Bijoke). Je huidige tickets zijn hiervoor NIET geldig. Van zodra er meer info is en de nieuwe ticketlink online staat, zal IOA de mensen die reeds een ticket kochten hiervan op de hoogte brengen. Hou alvast hun website en social media (Facebook en Instagram) in de gaten.

Met TRAGEDIE omarmt Stefaan Degand Carmen, femme fatale van de opera. Degand gaat als regisseur aan de slag met Peter Brooks radicale bewerking van Georges Bizets hit-opera.   

Brook bracht Bizets opera terug tot zijn essentie: de tragedie van Carmen. Het resultaat is een ijzersterke theatervoorstelling, gekleurd door Bizets beeldende muziek, inclusief Carmens Habanera, Escamillo’s Toréador en Don Josés Bloemenlied. 

Dirigent Michiel Delanghe en zijn ensemble deCompagnie begeleiden het jonge zangtalent van de IOA. Het wordt alvast geen klassieke Carmen voorstelling. Stefaan Degand en deCompagnie kiezen ervoor om de voorstelling te ontdoen van alle bombastische elementen en overbodigheden. De muziek is de scène, de tekst het kostuum en de personages het vlees, het bloed en het leven. 

Met TRAGEDIE: Degand omarmt Carmen brengt de IOA opnieuw een toegankelijke operaproductie. 

De geschatte duurtijd van de voorstelling is anderhalf uur. Er wordt in het Frans gezongen en in het Nederlands boventiteld.

Organisatie: International Opera Academy ( IOA )
Evenement Categorie: