Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 7 april 2023
20u30

Oude zaal
Prijs: € 17 / € 12 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

TRIO PLETENITSA

Release show with special guests

Trio Pletenitsa is een vocaal trio bestaande uit Gergana Velikova (BG), Jolien Gebruers (BE) en Sophia Keck (NL).
In 2016 leerde de drie vocalisten elkaar kennen op het Conservatorium van Gent, waar ze begonnen aan hun studie als uitvoerende pop muzikanten. Vanuit drie verschillende landen bracht het zingen hen samen en ontstond er een liefde om zoveel mogelijk samen te werken.
Het trio vormde zich nadat Gergana de Bulgaarse tradities ten gehore bracht bij de anderen en ze besloten om dit avontuur samen aan te gaan.

Zonder enige begeleiding van een instrument neemt Trio Pletenitsa je mee in oude verhalen uit de Balkan. De muziek staat bekend om zijn prachtige dissonante harmonieën, verschillende vreemde maatsoorten en melodieën die je oren blijven prikkelen. Het blijft boeien van de eerste ademhaling tot de laatste noot uitgezongen is. Sinds 2019 timmert Trio Pletenitsa internationaal georiënteerd aan de weg met verschillende shows in België en Nederland, ze zijn actief in zowel het folk-circuit met onder andere samenwerkingen met het percussie trio Hands in Motion, maar ze zijn ook hoorbaar op de klassieke Radiozender Klara. In het jaar 2021 hebben ze wegens COVID-19 een concert-film opgenomen en uitgezonden naar aanleiding van de release van hun eerste EP ‘Pletenitsa’, die in 14 verschillende landen bekeken werd.

Op 7 april stelt Trio Pletenitsa het laatste deel van het tweeluik Pletenitsa voor: Pletenitsa II. Zes prachtige traditionele, Bulgaarse volksliederen worden hier vertolkt op een intieme, sobere manier. Laat je meenemen door de harmonische melancholie uit Oost-Europa, je hoeft namelijk geen Bulgaars te spreken om ontroerd te worden door deze muziek. Voor deze speciale gelegenheid nodigt Trio Pletenitsa enkele gast muzikanten uit op het podium om de muziek nog meer tot leven te brengen.

 

 

Organisatie: Sophia Keck Music
Evenement Categorie: