Laden Evenementen

Speellijst

dinsdag 22 januari

20u
Prijs: € 15 / € 13 (red)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

TG Vagevuur & Brussels Experimental

UB-29

31 december 1915: UB-29 loopt van stapel: duikboot in het Flandern Flotile van de Duitse vloot. Jonge helden duiken in het nieuwste monster van staal naar een plek in de geschiedenisboeken.13 december 1916: UB-29 zinkt in de zanderige modder van de Oostendse kust om vergeten te worden. 22 bemanningsleden tellen de minuten af. September 2017: het wrak van de UB-29 wordt terug gevonden: alle luiken zijn nog dicht.

Met de muziektheatervoorstelling UB-29 nemen TG Vagevuur en Brussels Experimental de kijker mee in een gedachtentrip naar de rand van de dood. In een nieuwe constructie voor stem, staal en stilte onderzoeken componist Peter Spaepen en regisseur Koen Boesman op basis van teksten van Bernard Dewulf, Stijn Devillé, Maud Vanhauwaert en 10 andere auteurs de achterkant van het heldendom. 3 spelers, een 10-koppig mannenkoor en een constructie van barstend staal.

Concept: Koen Boesman & Peter Spaepen

Muziek: Peter Spaepen

Regie: Koen Boesman

Spel: Frank Dierens, Jonas Leemans & Egon Schoelynck

Zang: Brussels Experimental

Tekst: Maarten Inghels, Sien Volders, Stijn Devillé, Freek Mariën, Anna Carlier, Carmien Michels, Ephameron, Peter Holvoet-Hansen, Dominique Collet, Marie Borremans, Hilde Van Malderen, Hanne Desmet & Lotte Lola Vermeer

Vormgeving: Ief Spincemaille & Jo Zanders

Historische dramaturgie: Tomas Termote

Dramaturgie: Bart Van den EyndeMet de steun van de De Grote Post, Stad Gent & Sabam for Culture.
Organisatie: TG Vagevuur
Evenement Categorie: