Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 25 februari 2024
15u00

Oude zaal
Prijs: € 20 / € 18 (red) / Uitpas kansentarief
Tickets
  • Dit event is voorbij.

VITALSKI, JOHAN BRAECKMAN EN JEAN PAUL VAN BENDEGEM

Frankenstein

Braeckman, Van Bendeghem en Vitalski brachten reeds een uitgebreide reeks lezingen over Sherlock Holmes.

Deze succesrijke evenementen zijn zo’n aangenaam gebeuren, dat het olijke trio, dat zichzelf wel eens The Fox Brothers noemt, zich meteen op een àndere grote Engelse mythe heeft gestort: het Monster van Frankenstein.

Dit is één van de meest merkwaardige boeken ooit geschreven. Bovendien was de schrijfster Mary Shelley een Londens meisje van amper 19 jaar.

De stormachtige biografie van deze schoonzus van de befaamde Lord Byron wordt uitgebreid belicht, maar ook krijgen we zicht op het historische kader waarbinnen dit eerste SF-verhaal het daglicht zag; romantiek, elektrische experimenten, avontuurlijke Poolreizen en andere onzalige stuff.

 

 

We bekijken ook wat Boris Karlov en de zijnen hebben betekend voor Frankenstein in Hollywood.

Braeckman, Van Bendeghem en Vitalski zijn een uniek trio. Hun verregaande geleerdheid is toch altijd speels en guitig. De drie schijnen te rivaliseren in eloquentie, vallen elkaar af en toe aan, maar zijn vooral drie brothers-in-crime, met een oprechte liefde voor negentiende eeuwse literatuur.

 

Hierzo kan u alvast Vitalski aan het woord horen over Frankenstein;

https://radio1.be/vitalski-frankenstein

 

Don Vitalski is is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian en perfomer. Voor Klara maakte hij diverse literaire reeksen, ondermeer over Simenon, Lewis Carroll en Shakespeare.

 

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en hoogleraar emeritus logica en wetenschapsfilosofie van de VUB.

In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack en is hij regelmatig te zien en horen op de nationale omroep.

 

Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de U Gent was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP. Hij is eveneens regelmatig te horen en zien op mediazenders in België en Nederland.

 

Met: Johan Braeckman, Jean Paul Van Bendegem en Vitalski

Organisatie: Koortzz
Evenement Categorie: