Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 28 november 2021
15u00 & 19u30
Prijs: € 18 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

THEATER CHARLEKIJN

Revue in de Minard

Een spektakel waar humor, het traditioneel Gents poppentheater én het Gentse dialect centraal staan.

Poppenspeler Marino Lomme en tevens de jongste Pierke vertolker van Gent, gaat deze keer met zijn Poppentheater Charlekijn de Revue-toer op. Als grote fan van Romain Deconinck en trouwe Minard bezoeker, was er steeds de wens om zelf eens in die fantastische volkstempel voor het voetlicht te staan. Zo bedacht hij een productie die de Gentse volkskunst uitstraalt, waarin alle elementen van “de oude revue” zitten : humoristische liedjes, dolkomische sketches, poppenspel, “nen nummero mee bieste”, grote decors, kleurrijke kostuums, …

Hoewel “Revue in de Minard” je de gekende Gentse meezingers niet laat vergeten, werden daarnaast heel wat nieuwe liedjes en sketches geschreven. Alsook een aanzienlijke verzameling nieuwe poppen en decors zijn voor dit spektakel ontworpen.

 

 

Marino Lomme staat niet alleen op de scène, maar schakelde voor deze productie enkele revue ervaringsdeskundigen in.

Pianiste Ann Lemaitre heeft de muzikale leiding en staat garant voor de soundtrack die live uitgevoerd wordt tijdens het spektakel. Onder meer boekt Ann grote successen tijdens de Gentse feesten, waar zij alom tegenwoordig is met haar eigen muziekproducties of in samenwerking met andere theatermakers.

Vervolgens is er de Gentse actrice Caressa De Vogelaere. Caressa is voornamelijk bekend van menig theaterstuk en cabaretspektakel in het Scala Theater en laat ook hier het beste van zichzelf zien. Dit keer in de rol van echte Gentse revue artieste.

 

And last but not least, een monument van Gent, cabaretier Fred Geirnaert. Hoewel we Fred wellicht al in honderden gedaantes gezien hebben – de man staat al meer dan 50 jaar op de planken – toch zal hij in deze revue te zien zijn als nooit te voren! “Da meugde nie misse!”

Een Gentse humoristische combinatie met artiesten, poppentheater en muziek – Aangevuld met prachtige decors en kostuums – In dé volkstempel van Gent… Het is Revue in de Minard!

Met Fred Geirnaert, Ann Lemaitre, Caressa De Vogelaere en Marino Lomme.

 

 

Organisatie: vzw Theater Charlekijn
Evenement Categorieën: