Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 29 oktober
20u00
Prijs: € 7
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Ben Benaouisse

Works on Tour

Welkom op de opening van de solotentoonstelling “Works On Tour” van beeldend kunstenaar Ben Benaouisse (1971, Wallonië) op het podium van de Minard.
Inderdaad, een tentoonstelling op een podium, een expo-van-één-avond met een nieuwe reeks van beeldend werk, over zijn zoektocht naar het creëren van de gemiste mythologie tussen de Arabische en Europese cultuur.
Verschillende nieuwe mythologische personages worden gevormd met diverse materialen en elk personage vertelt iets over een nieuwe metafoor. Dit vormt een wereld waarin Theater en Beeldende kunsten een brug vormen voor een, tot nu toe, onbestaande cultuur: The Arabo-European Mythology.

De tentoonstelling speelt zich af op het podium en respecteert alle traditionele conventies van een theatervoorstelling. De deuren gaan open om 20u en de toeschouwers kunnen vrij rondlopen tussen de kunstwerken.

Over Ben Benaouisse:
Voordat Ben Benaouisse het veld van de beeldende kunsten verkende, maakte hij al naam met zijn experimentele theater- en dansperformances. In zijn werk is de poging tot het vatten van politieke, religieuze en culturele wetten essentieel. Benaouisse legde een atypisch parcours af, waarbij hij zonder academische bagage diverse media exploreerde. Hij ontwikkelde een artistiek oeuvre dat vertrekt van het principe van de toe-eigening en zoekt voortdurend een houding tegenover het ‘hier en nu’: Wat kan ik als kunstenaar nog toevoegen aan alles wat al is gedaan? …Ik ben de dwerg op de reus….
Hij test het vermogen van de kunst in deze tijd en onderzoekt de rol ervan in onze samenleving. Zijn conceptuele interesse vindt een evenwicht in de verwondering en de bevrediging dat het maken van iets met zich meebrengt.
Zijn omgang met materialen gaat o.a. terug op kunstenaars als Joseph Beuys, Marcel Broodthaers en Robert Rauschenberg.

Organisatie: Ben Benaouisse
Evenement Categorieën: