Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 21 maart 2021
10u30
Prijs: Gratis mits inschrijving

De Dienst Monumentenzorg en Stadsarcheologie

Voorjaarslezing De Felix: de transformatie van het dienstencentrum van Gentbrugge.

Voorjaarslezing De Felix: de transformatie van het dienstencentrum van Gentbrugge.

 Het dienstencentrum van Gentbrugge, ontworpen door Paul Felix en eigendom van de Stad Gent, wordt op duurzame wijze herbestemd. Onder meer de Academie de Kunstbrug, een lagere school, de wijkbibliotheek, een stadsloket en een politiecommissariaat krijgen hier hun plek. Architect Marc Felix schetst de plaats van het gebouw in het oeuvre van zijn vader; architect Bram Aerts belicht de toekomst: een gebouw dat met respect voor de bestaande architectuur evolueert naar een gebouw waar ontmoetingen tussen verschillende gebruikers centraal staan.

Gratis toegang.

 

Loting

Om iedereen de kans te geven op een plek heeft de Dienst Stadsarcheologie en Monumentenzorg Gent beslist om de plaatsen niet toe te kennen aan de eerste inschrijvers maar om een loting te organiseren.

Iedereen kan zich in de week van 02/03 bij Gentinfo  go.stad.gent/voorjaarslezingen of via tel. 09 210 10 10 inschrijven voor de loting voor tickets van de voorjaarslezing op 21/03, voor maximaal 2 personen.

Ten laatste op 10/03 verneem je via e-mail of telefonisch of je de lezing kunt bijwonen.

 Voor wie

Deze lezing is bedoeld voor elke burger. We mikken ook op erfgoedzorgers, architecten, projectontwikkelaars, studenten erfgoedstudies, stedenbouw en architectuur, studenten aan de LUCA School of Arts en het KASK.

 

Foto: TRANS architectuur Stedenbouw
Organisatie: Dienst Monumentenzorg Stad Gent
Evenement Categorie: