Beste Minard-minnaar,

De eerste schooldag ligt alweer een heel eind achter ons – net als die mooie zomer trouwens. We schaffen massaal thermisch ondergoed aan want de verwarming aan zetten, stellen we nog even uit… Ook in Minard rekenen we op jouw lichaamswarmte om de zaal maar vooral de harten van de artiesten te verwarmen.

Weer of geen weer en los van onze energiebesognes, maken in oktober een pak mooie namen hun opwachting in Minard. Namen uit alle hoeken van de podiumkunsten, zoals steeds in Minard.

Met ‘Funeral’ maakt Ontroerend Goed een collectief ritueel over de eindigheid der dingen. Met dank aan VIERNULVIER in Minard en ondertussen hopeloos uitverkocht.

Opvallend veel Gentse namen over de vloer deze maand zoals daar zijn:

  • Daan Hugaert, Elise Bundervoet en Marc Stroobants met Een Paar is Twee,
  • Wim Claeys met zijn Queens over zijn tienerdochters – EN OPGELET: voor de gelegenheid is de toegang voor tieners gratis! Neem ze dus gerust mee, die kinderen of kleinkinderen.
  • Nieuw in Minard is het Farcetheater te gast dat naar de toekomst reist met een schare aan Vlaamse acteurs waaronder  bekende namen als Peter Van Asbroeck, Katja Retsin, Donaat Deriemaeker, Chris Van Espen én Jan Verleyen.
  • En oktober is ook de maand van Based on Stage – Bos Compagnie met Het Laatste Feest. Hun vorige productie werd in 2020 geselecteerd voor het Landjuweelfestival!

 

En historisch theater is er ook, voor de liefhebbers of zij die dat nog nooit zagen. Beleef De Klucht van de Molenaar van Bredero dankzij Theatergroep De Kale.

Over geschiedenis leer je dan weer tijdens de boekvoorstelling van De Franse Revolutie van Johan Op De Beeck met dank aan boekhandel Walry.

Wie van podcasts houdt, heeft hopelijk al een ticket voor de uitverkochte Volksjury live try-out en wie fan is van comedy én van wetenschap koopt er nu nog snel een voor de nieuwe voorstelling van Hetty Helsmoortel.

Kindertheater is er dankzij 4Hoog met Kladderadatsch (3+).

En geen maand zonder muziek dankzij met Muri dat de debuutplaat Omgeef me komt voorstellen.

Als deze maandkalender jou het huis niet uit krijgt, dan weten we het ook niet meer.

We zetten de verwarming alvast wél aan in de mooiste bar van het land, speciaal voor jou.

Tot gauw in (Bar) Minard,
Nathalie & co

© 2021 Minardschouwburg