Beste Minard-minnaar

Het nieuwe theaterseizoen staat weer voor de deur en trappelt ongeduldig. En misschien barst er nog een Indian Summer los, hoe onwaarschijnlijk dat nu ook lijkt. Hoop doet leven!

Wat september in Minard te bieden heeft, las je in onze vorige nieuwsbrief. Nieuw is dat Wim Claeys hier zijn hilarische jaaroverzicht herneemt! Mocht je dit in de Gentse Feesten hebben gemist, kan je herkansen op 22 september!

Oktober staat weer bol van theater, concerten, cabaret, literatuur en comedy. Veel lekkers dus om die herfstavonden cultureel op te fleuren.

Zo lachen we voor de laatste keer de avond weg met de herneming van Seniorie de Spielerei, de absurde muzikale voorstelling van ‘Die verdammte Spielerei’ over ouder worden. En ook Maarten Westra Hoekzema, Nederlands cabaretier en theatermaker, kan je in Minard nog eens zien.

Edith Piaf is al zestig jaar niet meer onder de levenden. Haar muziek is gelukkig springlevend. Koen Crucke zingt hier haar repertoire.

Een balletdanser en een luchtacrobaat. Ontdek ‘Les Hommes Andersom’.

Toets en woord grijpen naar de keel tijdens de albumvoorstelling voor Vanuit mien erte. In het kielzog van haar corona-hit voert Katrien Verfaillie naar de liefde in al haar facetten.

Literatuur kan de wereld redden, weten we bij Minard en daarom is weer 9000 boeken!

En dan… Naar aanleiding van “Luk zeventig” monteert Luk De Bruyker de novelle “Dood in Venetië” van Nobelprijswinnaar Thomas Mann. De benedenzaal wordt omgebouwd tot het strand van het Lido en de toneelscène wordt het mondaine legendarische ‘Hotel des Bains’. Verwacht je aan een filmische montering met commedia dell’arte, schimmenspel, Venetiaanse maskers…!

Volg je dromen! Dat advies kreeg Jasper Posson van zijn ouders mee. En de droom, dat was stand-up comedian worden.

In de categorie niet voor één gat te vangen is er voor de tweede keer “De Legendarische DinsdagClub” van Don Vitalski. De plaatsen zijn beperkt, weer er snel bij!

De ‘zanger zonder meer’ komt ten dans spelen in de Minard. Raymond van het Groenenwoud stelt hier zijn nieuwe album voor.

Leona staat van kop tot teen in het rood in een fabuleus decor… ze zal u entertainen en verrassen. Ze zal u doen lachen èn glimlachen!

Hidden orchestra sluit de maand af. Dat is het solo studioproject van de Schotse multi-instrumentalist, componist en producer Joe Acheson.

Opgelet, vanaf 12 september start de verkoop van de nieuwe voorstelling van de Compagnie van de Leute ‘De Cochonnet. klik vanaf dan hier om jouw ticket te bemachtigen.

Tot de noaste kier,

 

Nathalie en de Minard equipe: Pilar, Katrien, Jan, Lennert, Michael, Bavo (stagiair) en Griselda.

Raymong van het Groenenwoud zingt aan de piano

Raymond

© 2021 Minardschouwburg