202307011 Gent België, Gentse Feesten, ode aan Will Ferdy in de Minard door Koen Crucke en Luk De Bruyker

Beste Minard-minnaar,

Juli is zonder twijfel onze meest geliefde maand, niet alleen hier in Minard, maar ook van alle rasechte Gentenaars! De reden is even eenvoudig als legendarisch: de Gentse Feesten.

Voor we aan de feesten beginnen, is er de opmaat ‘Hij Leeft’. HIerin wordt Gents icoon Luc De Vos terug tot leven gewekt door Poppentheater Hendrick De Vos en productiehuis De Raaf. Het belooft een magisch en emotioneel moment te worden.

Daarna beginnen zoals de ongeschreven wet van onze stad het wil, tien dagen van ongeëvenaarde vrolijkheid en culturele (en écht Gentse) overvloed!

Aan zet blijven volgende vaste waarden:

Het Vernieuwd Gents Volkstoneel van Bob De Moor beschrijft ‘De Korte Pijn’, Koen Crucke en Luk De Bruyker laten ons in dit verkiezingsjaar ‘Kieze veur meziek’ en beloven de keuzes van het publiek ook daadwerkelijk te volgen! Cie van de Leute brengt zoals steeds een ode aan misverstanden in het feestelijke ‘Happy Birthday’.

De Perfesser Gensch Peter Van Haelter leert ons ook dit jaar een mondje Gents in zijn ‘Piekanten èkspozee’ deze keer – oe la la! – en Wim Claeys haalt opnieuw de meest schalkse en schunnige liedjes boven in de ‘Nacht van de Vuile liedjes’ – ooooh!

Fieste gelijk de bieste? We houden het proper maar écht Gents, in Minard.
Tot dan!

Nathalie en de Minard equipe: Pilar, Katrien, Jan, Lennert, Michael, Griselda en Tika (communicatie).

© 2021 Minardschouwburg