Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 28 september 2022
20u00
Prijs: Toegang gratis mits inschrijving
  • Dit event is voorbij.

Atlas van het dialect in Vlaanderen

Alles wat je altijd al wilde weten over het dialect in Vlaanderen

Meer en meer mensen in Vlaanderen – van jong tot oud – hebben belangstelling voor dialect. Tegelijk is er nog nooit zoveel kennis voorhanden geweest over de dialecten in Vlaanderen. Daarom is er na de enthousiast onthaalde Atlas van de Nederlandse taal nu een nieuw boek, op dezelfde leest geschoeid, maar met exclusieve aandacht voor alles wat de dialecten in Vlaanderen zo interessant maakt.
We hopen u te mogen verwelkomen op
dinsdag 28 september om 20u
in de Minardschouwburg
Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent

Op het programma:

– Verwelkoming door Maarten Van Steenbergen, directeur-uitgever Uitgeverij Lannoo.
– Bekendmaking resultaten van de Grote Dialecttest door Anne-Sophie Ghyselen.
– Toelichting bij het boek aan de hand van enkele voorbeelden door Johan De Caluwe.
– Gesprek over dialect in Vlaanderen met Roxane Vandenberghe en Veronique De Tier.

 

Johan De Caluwe is professor Nederlandse taalkunde aan de UGent en hoofdredacteur van deze atlas. Hij doceert onder andere over de vele vormen van variatie in het Nederlands.

Veronique De Tier is als dialectoloog verbonden aan het Instituut voor de Nederlandse Taal in Leiden. Aan de UGent werkte ze, samen met Roxane Vandenberghe, wetenschappelijk medewerker aan de Vakgroep Taalkunde-Nederlands aan de UGent, jarenlang aan de inventarisatie en beschrijving van de Vlaamse dialectwoordenschat.

Anne-Sophie Ghyselen is taalwetenschapper aan de Vakgroep Taalkunde-Nederlands aan de UGent. Ze onderzoekt hoe dialect zich verhoudt tot tussentaal en Standaardnederlands

 

De toegang is gratis, maar mogen wij u vriendelijk vragen uw aanwezigheid te bevestigen vóór 26 september via Eventbrite?

Kunt u er niet bij zijn, maar heeft u toch graag een boek? Reserveer dan uw exemplaar via boekhandel@walry.be, telefonisch via 09 222 91 67 of via onze webshop.

Organisatie: Boekhandel Walry