Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 29 september 2021
15u00 & 19u00
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Aardvork

De Rus & Comen (8+)

Theatervoorstelling vol Russische muziek en magie.

 

De Russen komen. Ze komen van ver. Ze … Ze … Ze dragen bontmutsen. Toch? En ze drinken … Wodka! En ze eten cornichons, ze drinken borsjt en ze zingen. Dat is zeker. Ze zingen tot ze er bij neervallen. Al de rest? Dat weet ik eigenlijk niet.

 

Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano. De Rus & Comen verhuizen naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizen of vier in oud papier gewikkeld. Russissche klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen. Daar doorheen: een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en het vermoeden van een mysterieuze schat in een kast of onder een matras. En daar overheen: een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen. Gaandeweg worden ook de clichés over het andere en het vreemde Rusland opengebroken: de ander, dat ben ik.

 

Aardvork speelt met De Rus & Comen weer een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud.

 

 

CREDITS

Zang & Spel: Pieter De Praetere (contratenor / bariton), Noémie Schellens (sopraan)

Toetsen, zang & spel: Elisabeth De Loore

Tekst & Regie: Koen Boesman

Beeld (decor & kostuums): Jana Roos

Decorbouw: Werner Musenbrock

Coaching: Peter Spaepen & Nathalie Roymans

Techniek: Alain De Coen

Productie: Katrien Daniëls

Verkoop: Huis Alma – www.huisalma.be

 

MET STEUN VAN:

Vlaanderen, Stad Gent, CREANBO, Tax Shelter

Organisatie: Aardvork
Evenement Categorie: