Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 30 september om 20u
Prijs: € 10 VVK / € 12 ADD
Duur: 70 minuten
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Bastiaan Vandendriessche

Dorian

In ‘Dorian’ verliest Bastiaan Vandendriessche zich in een obsessieve zoektocht naar ‘hoe je te verhouden tot sociale media’. Geïnspireerd door het medium ‘Instagram’ en de klassieker ‘The picture of Dorian Gray’ van Oscar Wilde geraakte hij met zijn alter ego ‘Dorian’ verstrikt in de val der ijdelheid en het beeld dat hij van zichzelf ophangt aan de virtuele buitenwereld.
Met alle gevolgen van dien…

Tekst & spel: Bastiaan Vandendriessche
Coaching: Peter Seynaeve

Taal: Engels en Nederlands

Met dank aan: Peter Seynaeve, Stad Gent, DeAuteurs, Zuidpool, De Minard, iedereen die zich (on)bewust is van sociale media.

Bastiaan Vandendriessche zette zich met zijn afstudeervoorstelling ‘De fuut’ (Zuidpool 2017) meteen op de kaart. Dit controversieel portret van een scoutsleider die de grenzen van zijn verlangen en zijn verbeelding aftast, won de Amsterdam Fringe Award 2017 voor beste internationale performance. De dunne grens tussen realiteit en fictie kwam ook terug in zijn volgende performances ‘A white man’s burden’ (2018) en ‘Mockingbird’ (2019).

Met ‘Ode aan Buldegart’ (Zuidpool 2019) schreef en speelde hij een absurd-romantisch sprookje. Deze tekst werd genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2020.
Naast zijn eigen creaties is hij vaak te zien in het werk van Ontroerend Goed en 4Hoog.

Organisatie: Bastiaan Vandendriessche
Evenement Categorie: