Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 14 mei 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 26,75
Tickets
  • Dit event is voorbij.

ROLAND VAN CAMPENHOUT

 

Roland Van Campenhout kondigt extra concert aan in Minard Gent op zaterdag 14 mei

 

Het is duidelijk: Gent wíl Roland Van Campenhout opnieuw live aan het werk zien! De ticketverkoop voor de terugkeer van de
Blues-folk Magician naar de Minard op zondag 3 april gaat hard. Door de aanhoudende vraag naar tickets wordt er daarom een extra concert in Minard Gent toegevoegd op zaterdag 14 mei 2022. Tickets zijn meteen in verkoop via greenhousetalent.com.

 

Over zijn concerten in 2019 in de Minard titelde Het Nieuwsblad: “Roland in de Minard: Magistraal Mooi”. ‘Magistraal’ sloeg op het eerste gebrachte nummer, ‘Mooi’ op het tweede en toen moest het concert nog beginnen. De aanwezigen werden omvergeblazen door de Mantra Blues van de Sound Magician en zijn vrije trawanten.

 

Inmiddels 77 en – still crazy after all these years –  met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als ‘Ethno-Pop-Folk’. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras: de ‘Sound Magician’.

 

Muzikaal leeft Roland ook niet in het verleden. Op zijn 77ste is hij muzikaal vrijer dan ooit. In 2018 verscheen de plaat ‘Folksongs from a Non-Existing Land’, een mysterieuze trip in de duistere en magische wereld van zijn schepper. In 2019 bracht hij ‘Somewhere in The Mountains’ uit, een verzameling van nieuwe en oude songs die werden opgenomen aan een keukentafel in de Belgische wijk van good old Keulen. Zoals steeds voel je de verwantschap met Ry Cooders legendarische soundtrack uit ‘Paris, Texas’ (Wim Wenders) alsook de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John.

 

Kom samen met Roland Van Campenhout en zijn medemuzikanten grasduinen in zijn rijkelijk gevuld repertoire en laat je meeslepen door de duistere en magische wereld van diens maker!

 

Organisatie: Democrazy & Greenhouse Talent
Evenement Categorie: