Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 19 mei 2022
20u00
Prijs: € 18
Tickets

ELVIS PEETERS & WILDERMAN

"Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ?"

 

 

 

Iedereen kent Federico García Lorca, een van de grootste Spaanse dichters van vorige eeuw. Enkel de Spanjaarden kennen zijn jongere tijdgenoot Miguel Hernández die een niet minder artistiek, geëngageerd en tragisch leven had. Miguel was de zoon van een herder, werd dichter, streed in de Spaanse Burgeroorlog aan de zijde van de republikeinen tegen Franco, kreeg de doodstraf, maar stierf uiteindelijk in de gevangenis, nauwelijks 32 jaar oud. Hij liet een weduwe achter en een zoontje van drie, nadat een eerste kind eerder in de wieg was gestorn. Ondanks zijn korte leven liet hij een belangwekkend oeuvre na.

“Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ?” is een pittige productie die put uit leven en werk van deze intrigerende jonge man. In een scherpe literair-muzikale voorstelling wordt hij voor het voetlicht gebracht door het stomende viertal van Wilderman. In een poëtische vertelling volgen we de passies en engagementen van de dichter, doorweven met songs gebaseerd op zijn gedichten.

Miguel Hernandez schreef ontroerende liefdesgedichten maar ook harde aanklachten tegen onrechtvaardigheid en diepe waarheden over het bestaan.“Wie is MIGUEL HERNÁNDEZ?” is een verrassend actuele voorstelling, al leven wij niet in burgeroorlog, zijn eenzaamheid in de gevangenis vertoont onthutsende parallellen met sommige dagen uit een lockdown.

Tekst: Elvis Peeters ism Nicole Van Bael, Miguel Hernández
Muziek: Chris Carlier
Spelcoach: Nicole Van Bael
Wilderman:

Elvis Peeters: stem, vertelling
Chris Carlier: contrabas, elektrische basgitaar
Koen van Roy: baritonsaxofoon
Toon van Dionant: drums

Organisatie: La Barraca
Evenement Categorie: