Laden Evenementen

Speellijst

maandag 30 maart 2020, 20u
Prijs: € 8
  • Dit event is voorbij.

Verplaatst naar maandag 12/10

Boekvoorstelling Jan Brokken

 Deze voorstelling is verplaatst naar 12/10 – tickets blijven geldig

 

©Jelmer de Haas – All Rights Reserved

In de veelgeprezen boeken Baltische zielen en De gloed van Sint-Petersburg dompelde Jan Brokken de lezer onder in de verhalen en cultuur van steden en plaatsen. Nu verschijnt zijn nieuwe boek en bewijst hij opnieuw zijn onbetwistbare meesterschap van de verhalende non-fictie.

 

JAN BROKKEN – STEDEVAART

Jan Brokken beschrijft hierin 22 steden aan de hand van 22 markante persoonlijkheden – beeldende kunstenaars, schrijvers, componisten, architecten, politici, geleerden of een boekbinder – die de geest van de stad incarneren. Hij begint met Mahlers thuisoord (Amsterdam) en waaiert dan uit over de wereld. Zo neemt hij de lezer mee naar onder andere de stad van Morandi (Bologna), Donizetti (Bergamo), Nishida (Kyoto), Frank Gehry (Bilbao), Eva Mameli Calvino (Cagliari), Joseph Beuys (Düsseldorf) en Iosif Raiskin & Dmitri Sjostakovitsj (Sint-Petersburg). Soms blijft hij dichter bij huis: Satie (Parijs), Hobbema (Middelharnis), Chouchou Debussy (Arcachon) of zijn schoonmoeder (Bordeaux).

 

Op speelse wijze rijgt Jan Brokken de verhalen aaneen, laat het onzichtbare en geheimzinnige van steden zien en maakt van zijn impressies en belevenissen een halve autobiografie. Het omvangrijke en rijk geïllustreerde Stedevaart barst van de vitaliteit, kennis, eruditie, nieuwsgierigheid.

 

Stedevaart wordt in de Minard gepresenteerd met het wervelende, vijf kwartier durende programma Parade, het Parijs van Erik Satie. Jan Brokken laat zich daarvoor muzikaal bijstaan door Tobias Borsboom (piano) en Peter Vigh (altsaxofoon). Zij voeren bekende en minder bekende werken uit van Erik Satie.

 

We hopen u te mogen verwelkomen op

maandag 30 maart 2020 om 20 uur in de MINARDSCHOUWBURG,

Romain Deconinckplein 2, 9000 Gent

 

 

TOEGANGSTICKETS blijven geldig voor de nieuwe datum

Een ticket kost € 8, telefonisch te bestellen via 09 267 28 28 of via reservatie

 

ZWIJNAARDSESTEENWEG 6, 9000 GENT

T 09/222 91 67   E boekhandel@walry.be   www.walry.be

 

 

 

Organisatie: Boekhandel Walry
Foto credit: Jelmer de Haas