Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 15 maart 2023
20u00

oude zaal
Prijs: € 18
Tickets
  • Dit event is voorbij.

BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER

POEPA

 

 

 

 


van de Franse succesauteur Florian Zeller

André, weduwnaar, vader van twee dochters, merkt dat er iets aan het veranderen is: hij voelt zich bedreigd, achtervolgd, hij verliest zijn oriëntering. Alsof hij kleine gaatjes in zijn geheugen heeft…
Hij doet tegenover zijn oudste dochter alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Al is het duidelijk dat hij het stilaan alleen niet meer aan kan. Zij zorgt voor de nodige familiale hulp, wat haar door haar trotse vader niet in dank afgenomen wordt. Net nu ze met haar nieuwe partner in Londen wil gaan wonen….
Een verrassend stuk, vreemd, komisch ook, maar genadeloos: een oude man op zoek naar zichzelf in een wereld die langzaam aan het uitdoven is.

Het stuk werd in 2014 bekroond met de Molière-prijs voor beste toneelstuk en twee jaar later genomineerd voor de Tony Award voor beste toneelstuk.  Zeller verfilmde het stuk: ‘The Father’ met Anthony Hopkins en Olivia Colman in de hoofdrollen.


Verbrusseling: Claude Lammens
Regie: Marc Bober
Assistentie: Monique Boonen
Cast: Luc De Smet, Annick Devisch, Geert Dehaes, Anouk Van Doosselaer, Luc Christiaens, Chantal Vermeir

Decor/Licht: Marc Cnops
Kostuums: Marnik Baert
Rekwisieten: Niki D’Heere, samen met Amy Devuyst
Grime: Gerlinde Vervenne

 

 

Enkele reacties van het publiek:

 

“Het was formidoêbel! Profeesiat!”

“Prachtig Stuk – schitterend gespeeld! Dikke proficiat voor alle spelers. Het was ontoerend mooi!”

“Ongelooflijk de moeite! Een topstuk en topprestatie”

“Ik heb dementie al een paar keer van zeer dichtbij meegemaakt en ik dacht dat ik alles een plekje had kunnen geven maar blijkbaar zijn er toch nog onverwerkte stukken naar boven gekomen. Totaal onverwacht! Dankzij de bijzondere manier waarmee jullie dit thema gebracht hebben ben ik hier vandaag achter gekomen. Bedankt aan iedereen voor deze intense ervaring. Dikke knuffel en proficiat allemaal!”

 

Organisatie: Brussels Volkstejoêter
Evenement Categorie: