Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 16 maart 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: € 14
Tickets
  • Dit event is voorbij.

SOIREE NEGOCIEE #3

CITADELIC INVITES ZEPHYRUS: FLAMENCOWBOYS + MYRDDIN & NINO DE LOS REYES

Op een Soirée Negociée nodigt Citadelic telkens een interessante sparringpartner uit voor een muzikale samenwerking. Voor deze derde editie gaan we in zee met Zephyrus, een stevig Gents collectief die instaat voor aanstormend talent en gevestigde waarden in GLOBAL SOUNDS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Myrddin & Nino de los Reyes

De muziek van Myrddin gaat door merg en been, zijn snelheid lijkt soms buitenaards, maar wie de tijd neemt om naar zijn muziek te luisteren, treedt binnen in een vredige wereld van pure emotie, schoonheid.

Voor de presentatie van zijn album ‘Myfyrio’ in het Gravensteen enkele jaren geleden wist Myrddin niemand minder te strikken dan rijzende ster Nino de los Reyes – éen van de stevigste performers in de hedendaagse flamenco die extra poëzie brengt in de sowieso al beeldrijke taal van Myrddin.

Nino de los Reyes toerde onder meer met Carmen CortesJavier Baron en Tony Gatlif’s show Vertige of was te zien als gast bij Pepe HabichuelaEnrique Morente of de band van Paco de Lucia, in een eerbetoon aan de grootmeester. De los Reyes wordt vooral geprezen voor zijn ongelooflijke voetenwerk en zijn buitengewoon gevoel voor ritme. Dat hoor je ondermeer op Paul Simon’s album “Stranger to Stranger”. Nino de los Reyes vormt samen met pianist Chick Corea en andere muzikanten de Spanish Heart Band vormen en wonnen drie jaar geleden een Grammy Award voor ‘Best Latin Jazz Album’.
Voor deze voorstelling nodigden we Nino nogmaals uit voor een avond vol vuurwerk, pure schoonheid, passie en avontuur.

https://www.youtube.com/watch?v=_icZQVC1qMQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flamencowboys 

Lionel Beuvens – drums
Tomas Desmet –  Bas
Myrddin De Cauter – gitaar
Stijn Kuppens – cello

Spainintheass was het electro-flamencoproject van Myrddin De Cauter, Lionel Beuvens en Tomas De Smet, met Myrddins behendige virtuositeit dit keer op elektrische gitaar naast de stevige drumbeats en dikke basgrooves.

Het is lijkt ons tijd voor een nieuwe stap door Stijn Kuppens te introduceren op cello in het gezelschap.

 

Organisatie: Citadelic
Evenement Categorie: