Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 29 oktober 2020
20u00
Prijs: € 10
Tickets
  • Dit event is voorbij.

GEANNULEERD - BRYANA FRITZ

‘Submission Submission’

Gezien de recent genomen maatregelen van de Federale en Vlaamse regering zijn we verplicht de eerstkomende weken de  voorstellingen te annuleren of verzetten. Alle culturele instellingen moeten voor onbepaalde duur sluiten.
Samen met de organisaties bekijken we nu de verdere mogelijkheden. Elke ticketkoper zal individueel gecontacteerd worden met nieuws over mogelijke verplaatsing of terugbetaling.
Alvast bedankt voor het begrip en uw geduld.

 

Desktop art, riot grrl-muziek & middeleeuwse literatuur

Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoor

Jeanne d’Arc, Hildegard van Bingen, Christina de Wonderbare en Christina van Bolsena, vier heiligen uit de middeleeuwen, kwamen op een zeer onprettige manier aan hun einde. In ‘Submission Submission’ portretteert danser-dichter Bryana Fritz – in 2020 nog te zien tijdens WOMEN AND CHILDREN FIRST – de vrouwen in een collage van desktop art, performance-met-tong, feministische riot grrl-muziek en middeleeuwse literatuur.

Bryana Fritz wordt in ‘Submission Submission’ een amateur-hagiograaf, een schrijver van heiligenlevens. Via digitale laptop-poëzie ontleedt Fritz het geknotte leven en overlijden van de vier onfortuinlijke vrouwen. Een unieke performatief dialoog met het publiek, waarin de fysieke en digitale heilige lichamen in elkaar overvloeien.

over Bryana Fritz

De Amerikaanse Bryana Fritz studeerde dans in Minneapolis (US) en Essen (DE), en bij P.A.R.T.S. in Brussel. Sindsdien woont en werkt ze in België als danser, performance-maker en dichter. Haar werk situeert zich op het snijvlak tussen poëzie, performance en de digitale wereld. Bryana werkte als performer samen met o.a. Anne Teresa de Keersmaeker, Michiel Vandevelde en Femke Gyselinck. Sinds 2016 vormt ze samen met Henry Andersen Slow Reading Club, een semi-fictieve leesgroep die choreografieën voor collectieve leessessies opzet. Bryana Fritz op Vimeo.

Onderdeel van:
10X10
NO(W)WORRIES

“My laboure was to bringe hem into o body.”

John Capgrave (1393-1464)
Organisatie: Kunstencentrum Vooruit
Evenement Categorie: