Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 1 april 2023
14u00
20u00

Oude zaal
Prijs: €12 / €9 / €6 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

COURTISANE

Courtisane Festival 2023 - 22nd Edition - Notes On Cinema

 

A Conversation with Trinth T. Minh-ha + Publication (Breath, rhythm, silence, resonance: listening beyond seeying in the films of Trinth T. Minhha) om 14u00

Hoe kunnen we denken en spreken over de notie “speaking nearby,” dat een fundamentele leidraad vormt doorheen het werk van Trinh T. Minh-ha? Hoe verhoudt het zich tot gebaren van respect, verwondering, liefde? Hoe vertaalt het zich naar de kunstvorm die cinema heet, verbaal, muzikaal, visueel? Deze vragen vormen het uitgangspunt voor een uitgebreid gesprek met Trinh T. Minh-ha.

 

The Murmer of the World: Aurélie Nyirabikali Lierman, Lee Patterson om 20u00

Aurélie Nyirabikali Lierman is geboren in Karago, Rwanda, en groeide op in België. Geboeid door de verhalende kracht van abstract geluid en muziek voegt ze vaak dramatische en documentaire elementen toe aan een compositorische structuur. De rode draad doorheen haar werk is haar ruime collectie aan unieke field recordings en soundscapes uit Oost-Afrika. Geluid per geluid transformeert en boetseert ze al die zelf verzamelde klanken tot iets wat ze omschrijft als “Afrique Concrète”. Ter gelegenheid van The Murmur of the World presenteert ze een sonisch en polyfonisch portret van Kariakoo, een district van de stad Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania.

Meer info: Courtisane festival 2023 – 22nd edition | Courtisane

Organisatie: Courtisane Festival
Evenement Categorie: