Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 4 april 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: Prijs: € 18 / € 14,75 (Demo-kaart korting)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Left Waves: Gigi Masin + Florence Cats

De Venetiaanse componist, muzikant en producer Gigi Masin experimenteert al sinds eind jaren ’70 met geluidscollages, tapeloops, veldopnames en turntablism. Zijn debuutalbum Wind (1986) klinkt nog altijd buitenaards in zijn stilte, met de gestage puls van zijn geliefde Korg Poly-800. De track ‘Clouds’ werd lustig gesampled door Björk, To Rococo Rot, Nujabes, Black Eyed Peas en Post Malone.

In 2014 bracht het Nederlandse label Music From Memory het prachtigeTalk To The Sea uit. Voor dit album selecteerden labelbazen Jamie Tiller en Tako hun favoriete nummers uit een oeuvre dat meer dan 30 jaar omspant. Het betekende het begin van de bredere erkenning die Gigi Masin zo rijkelijk verdiende. Hij werd bedolven onder lof van media en figuren als Devendra Banhart, die beweerde dagelijks naar het album te luisteren. In een interview met The Quietus prees Banhart hoe Gigi’s muziek “representatief is voor het gehele spectrum van emoties, waar ik als muziekliefhebber vaak naar op zoek ben”. Later ontmoette Gigi producer Jonny Nash (Melody As Truth) en de Nederlandse DJ / producer Young Marco (Safe Trip). Samen vormden ze Gaussian Curve. In 2015 verscheen debuutplaat Clouds (7,8/10 van Pitchfork). Ook zijn recentste plaat, Vahinè is opnieuw een parel.

Ondertussen speelde Masin support acts voor kleppers als Oneohtrix Point Never en Devendra Banhart. Noem het ambient, new age, Balearic, modern klassiek of wat dan ook: Gigi Masin blijft een van de meest subtiele, innovatieve en eigenzinnige artiesten van het moment.

De Brusselse muzikante en geluidskunstenaar Florence Cats experimenteert met de grenzen van ruimte en stilte. Ze gaat aan de slag met de piano en field recordings. Invloeden als Debussy, Charles Ives, Anne Guthrie en Francis Poulenc zijn nooit ver weg.


Gigi Masin(IT)

Noem het ambient, new age, Balearic, modern klassiek of wat dan ook: Gigi Masin blijft een van de meest subtiele, innovatieve en eigenzinnige artiesten van het moment.

Florence Cats(BE)

De Brusselse pianiste en kunstenares Florence Cats zoekt in haar muziek de grenzen op van ruimte en stilte. Het zijn poëtische experimenten waarin ze aan de slag met piano en field recordings.

Organisatie: Democrazy