Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 12 februari 2022
20u00
Prijs: € 20
Tickets
  • Dit event is voorbij.

DASROCK ACOUSTIC

Nirvana Unplugged

Grungerock of kortweg Grunge is een rockstijl gebaseerd op noise-, alternative-, en indierock gekenmerkt door onder ander een overstuurde gitaarsound. Eind jaren tachtig overgewaaid uit de Verenigde Staten kende deze muziekstijl veel aanhang met misschien wel als voornaamste speler Nirvana.

Velen zullen onder U zullen zich nog wel het legendarisch MTV Unplugged live optreden in Sony Music Studio’s te New York herinneren. Een akoestisch optreden voor een beperkt publiek waar de band zowel eigen werk als enkele covers (David Bowie, Meat Puppets) in eigen stijl bracht. Van dit optreden werd een album MTV Unplugged in New York uitgebracht. Het was het eerste album dat verscheen na het overlijden van zanger Kurt Cobain.

 

Het is niet de eerste keer dat rockliefhebbers verwend worden met een gelijkaardig optreden van dit legendarisch gebeuren en het zal ook niet de laatste keer zijn. Zo konden we onlangs kennismaken met de repetities van een nieuw initiatief in die richting waarvan de verwachtingen hoog zijn.

 

 

 

 

Onder de titel Dasrock Acoustic plays Nirvana Unplugged plannen de leden van Stubru coverband Das Rock een aantal van deze tribute concerten in de zeer nabije toekomst. Concerten waarbij het beperkte publiek rond de groep op het podium zitten. De zeskoppige band bestaande uit een zanger, bassist, twee akoestische gitaristen, drummer en celliste zullen zodoende een innig gevoel en warme sfeer weten te creëren wat een dergelijk close optreden uniek maakt.

 

 

Organisatie: DasRock
Evenement Categorie: