Laden Evenementen

Speellijst

zaterdag 13 oktober om 20u

zondag 14 oktober om 15u
Tickets
  • Dit event is voorbij.

Theaterplatform Gent

De ROCK & ROLL van FAUST

De ROCK & ROLL van FAUST

Een komisch meesterwerk van ROMAIN DECONINCK

Dit Meesterwerk uit 1946 van Romain Deconinck bestaat uit 54 bladzijden volledig geschreven in verzen en is de laatste keer opgevoerd in 1956 naar aanleiding van Expo 58. De personages van deze knotsgekke komedie zijn allen bekende figuren uit de operawereld, zoals Carmen, Butterfly, Figaro e.a.

Romain zou Romain niet zijn mocht hij de toenmalige problematiek zoals bvb de blokkage van het Suezkanaal niet te berde brengen. Ook het Atomium werd verwerkt in deze komedie. Deze atomen, die Faust ter bescherming krijgt van Mefisto, zullen er voor zorgen dat iedereen valt voor de jonge Faust, nadat hij een pact heeft gesloten met de duivel.

Daardoor wordt de oude vrekkige Faust, die bij zowat iedereen in het krijt staat en die iedereen wil doden, terug jong voor één jaar en trouwt hij met de bevallige Margriete! Maar wat zal er gebeuren na één jaar als hij terug de atomen dient af te geven en terug oud wordt? En wat gebeurt er met de gestolen staart van Mefisto, die in de hel is gestolen door zijn onderdanen? En wat is de ‘roll’ van Sint-Pieter wanneer iedereen uiteindelijk in de hemel belandt?

Een absolute must dus voor iedereen!

AFFICHE -FAUST - Minard

Organisatie: Theaterplatform Gent vzw
Evenement Categorie: