Laden Evenementen

Speellijst

Maandag 13 februari 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: € 16
Tickets
  • Dit event is voorbij.

ICARUS NIGHT: MIREK COUTIGNY + MATTERHORN WELL

 

Icarus bestaat 15 jaar! Sinds 2008 bezielt ze de radiogolven met alles wat naar experimenteel, ambient, noise, freejazz en modern klassiek ruikt. Naast livesessies met o.a. Jozef Van Wissem, Nils Frahm, Slumberland en Christina Vantzou ontstond er ook een mooie concertreeks met namen als Deaf Center, Mika Vainio, Roedelius en A Winged Victory For the Sullen. En dan werd er ook nog een label uit de grond gestampt. Icarus werd zo een veilige thuishaven voor muziek die buiten de lijntjes kleurt.

Reden genoeg dus voor een nieuwe Icarus Night. De tandem Icarus Records / Consouling Sounds stelt de nieuwe albums van Matterhorn Well & Mirek Coutigny voor.

Matterhorn Well bestaat uit Imre De Cauter (Myrddin) en Matthias Dewilde (Nagløed). Het duo laat, met de hulp van effectpedalen en speeltechnieken, de akoestische en elektronische klankwereld met elkaar versmelten. Toeval, improvisatie en minimale composities vormen hiervoor het vertrekpunt. Het album Four Sketches for Francis ontstond uit de improvisatiesessies, geïnspireerd door het werk van fotograaf Francis Vanhee.

Mirek Coutigny liet zich voor zijn nieuw werk dan weer inspireren door Emily St John Mandel’s boek Station Eleven. Het album Through Empty Landscapes and New Beginnings is een echte groepsplaat geworden, met een grootse en elektronische sound waar veel ruimte werd gelaten voor drums, gitaren én zelfs stem. Coutigny brengt hiermee een plaat die een stuk verder gaat dan zijn ouder werk.

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: