Laden Evenementen

Speellijst

Zondag 12 februari 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: € 15 (vvk) / € 17 (add)
Tickets

LEEN HEYLEN & REIN DE VOS

Liefde voor Piaf - Toujours Aimer

LIEFDE VOOR PIAF

La vie en rose, Non je ne regrette rien of Milord: wie kent de liedjes van Edith Piaf niet? De meest spraakmakende Franse chansonnière ooit beroerde tijdens haar leven – en lang daarna – vele harten. Zangeres Leen Heylen en accordeonist Rein De Vos brengen de nummers van Edith Piaf en haar zoektocht naar liefde opnieuw tot leven.
Cirkelend rond het geaccidenteerd liefdesparcours van Piaf boksten de twee artiesten samen een muzikale vertelling in elkaar, dat even snel een lach als een traan met zich meebrengt. Bekende en verrassende nummers passeren de revue, doorspekt met meeslepende anekdotes.

 

 


 

Of het nu theater, televisie, impro-comedy of een zangoptreden is: Leen is het gelukkigst als ze creatief en muzikaal bezig is. Al van kinds af werd haar muzisch talent opgemerkt. Ze stond meermaals op de planken als actrice en zangeres. Van humor tot bittere ernst, van rock tot pop. Een succesvolle muziektheaterproductie waarin zij de hoofdrol van Edith Piaf speelde, bracht haar tenslotte tot een enorme fascinatie voor deze Grande Dame. Ze heeft een klok van een stem en een verhalend talent dat u zal bij blijven.

Rein is een muzikant in hart en nieren. Sinds zijn vijftiende verjaardag is hij onlosmakelijk verbonden met zijn accordeon. In het conservatorium van Gent studeerde hij af als Jazzaccordeonist en ontpopte zich vervolgens als een absolute topper in zijn vak. Hij werkte reeds samen met bekende namen als Jo Lemaire, Luk de Bruycker, Koen Crucke en vele anderen. Ook hij heeft een enorme voorliefde voor de groten van het Franse genre. Muzette en Franse chanson hebben geen geheimen voor hem.

Het is dan ook geen toeval dat beide muzikale duizendpoten elkaar leerden kennen op een podium. De klik die ze hadden werd meteen omgezet in een beklijvend optreden.

——————————

Zang: Leen Heylen

Accordeon: Rein De Vos

Duurtijd: 90 minuten, zonder pauze

Organisatie: Surpluz vzw
Evenement Categorie: