Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 24 november 2023
20u00
Prijs: Pay what you can € 24 euro / € 17 / € 10 / Uitpas Kansentarief
Tickets
  • Dit event is voorbij.

INDIALOGUE

Crystal Winds

 

Crystal Winds is een verrassende samenwerking tussen 3 topmuzikanten, in een unieke bezetting van Bansuri (fluit), Mridangam (percussie) en Cristal Baschet (polyfonisch muziekinstrument uit 1952). Waar het atmosferische geluid van de Cristal Baschet doet denken aan soundscapes uit Westerse films, brengen de Bansuri fluiten een meditatieve en typisch Indiase klankkleur tot uiting. De opzwepende structuren van de percussie brengen het geheel samen tot een ritmisch hoogtepunt. Dit jaar is Crystal Winds voor het eerst te zien in Europa. Tijdens Indialogue presenteert het ensemble haar gloednieuwe muziek aan het Belgische publiek.

“With artist J.A. Jayant and mridangam artist Akshay Anantapadmanabhan, Carnatic music meets the music of Loup Barrow to become something truly frenetic, strange and wonderful.” – RollingStone India.com 2023

 

Bansuri (fluit): J.A. Jayant (Chennai, India)
Mridangam (percussie): K. Sai Giridhar (Chennai, India)
Cristal Baschet (polyfonisch muziekinstrument): Loup Barrow (Parijs, Frankrijk)

Deze voorstelling maakt deel uit van Indialogue. Een tweejaarlijks festival in Gent en Leuven dat zich focust op dialoog en uitwisseling met de Indiase kunstwereld. 

Voor meer informatie: www.indialogue.be

Meer over J.A. Jayant
Meer over Loup Barrow

 

Organisatie: Maghenta
Foto credit: Neil Greentree