Laden Evenementen

Speellijst

Donderdag 23 november 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: Pay what you can € 24 euro / € 17 / € 10 / Uitpas Kansentarief
Tickets
  • Dit event is voorbij.

INDIALOGUE

Nimbus en Pallavi

 

nimbus

In nimbus zoekt choreograaf Sooraj Subramaniam naar een hybride danstaal waarbij hij de harmonie en elegantie van klassieke Indiase dansstijlen vermengt met het abstracte en spontane van hedendaagse dans. Sooraj verbeeldt in deze solo de menselijke capaciteit om te dromen. Van alledaagse fantasieën tot existentiële levensverwachtingen en de innerlijke conflicten die hiermee gepaard gaan. De titel van het werk verwijst naar het Latijnse woord voor een donkere, amorfe wolk, een metafoor voor de gevoelswereld die de maker wil oproepen.

“What he does is marked with perfection and beauty underlined with intelligence. I always think of him as a poet. And his body is totally tuned so it produces music in dance.“ – Aditi Mangaldas

Concept, choreografie, dans: Sooraj Subramaniam
Muziek: Osama Abdulrasol
Lichtontwerp: Sooraj Subramaniam
Kostuum: Greta Lemaitre
Dramaturgisch advies: Avatara Ayuso, Seeta Patel
Residentie: Mestizo Arts Platform, Kopergietery, Viernulvier, Danspunt, Minard
Productie: Maghenta
Met de steun van: Stad Gent, Vlaamse Overheid, Sangam, Dancehouse Melbourne

Teaser: nimbus

 

Pallavi


In Pallavi verkent choreograaf Sooraj Subramaniam met 4 Indiase dansers de reikwijdte van de Odissi-danstaal. Via hedendaagse methodes breekt hij deze klassieke Oost-Indiase dansstijl open en presenteert hij haar in een nieuwe eigentijdse context. In het Sanskriet betekent het woord “Pallavi” zoveel als  “ontluikend” of “bloeiend”. Sooraj bekijkt dit werk dan ook als een zaadje dat ontkiemt en uitgroeit tot een meervoudig ecosysteem. Startend vanuit het minimalisme en de simpliciteit van een enkelvoudige beweging, ontplooit en ontdubbelt deze voorstelling zich tot een netwerk van complexe patronen en caleidoscopische motieven.

Concept, choreografie: Sooraj Subramaniam
Dans: Abhayalakshmi MB, Monami Nandy, Sriradha Paul, Akshiti Roychowdhury
Muziek: Ambi Subramaniam
Ritmes: Shivshankar Satpathy
Residentie: STUK, Danspunt
Productie: Maghenta
Met de steun van: Stad Gent, Danspunt

Deze voorstelling maakt deel uit van Indialogue. Een tweejaarlijks festival in Gent en Leuven dat zich focust op dialoog en uitwisseling met de Indiase kunstwereld. 

Voor meer informatie: www.Indialogue.be

Meer over Sooraj Subramaniam

 

Organisatie: Maghenta
Foto credit: Tom Decuyper
Evenement Categorie: