Laden Evenementen

Speellijst

Woensdag 2 november 2022

Oude zaal
Prijs: € 16 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

INNERWOUD

Innerwoud is een one-man-band door Belgische contrabas speler en componist Pieter-Jan Van Assche.

Na het spelen in verschillende bands, van folk tot neo-klassiek, begon hij solo op te treden waarmee hij zijn contrabas de volledige ruimte gaf om te spreken en te zingen. De muziek wordt vaak ambient, drone of neo-klassiek genoemd. Drones worden live op elkaar gebouwd, wat een gelaagdheid van verschillende muzikale texturen vanuit de contrabass teweeg gebracht worden. Het resultaat is een melancholische trip, wijd met een anonieme donkerheid die toch enige subtiele lichtpuntjes bevat.

Innerwoud bracht op zijn eentje het album Mirre uit in 2015, volgde daarna met collaboraties met onder andere Treha Sectori en Astrid Stockman. Hij schreef ook composities voor enkele dansvoorstellingen en is ondertussen deel van Dance of the Seven Veils: een moderne opera geregisseerd door Aïda Gabriëls, met Colin H. Van Eeckhout en vele anderen. In de herfst van 2022 komt hij met zijn 2e album Furie.

Innerwoud zit op het label Consouling Sounds.

 

 

 

Innerwoud gaat over diepe drones en harmonieën, begeleid door een subtiele, donkere melodie. Over een lyrische sound creëren zonder lyrics, in de warme schaduw van Ijslands en Canadese voorgangers….

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: