Laden Evenementen

Speellijst

Zaterdag 13 januari 2024
20u00

Oude zaal
Prijs: € 26 / €20 (red) / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

JAN DE WILDE 80

 

Yip Yip Yahoe! Jan De Wilde wordt 80 op 1 januari 2024! Jan is een kleinkunsticoon. Meer dan vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Zijne Aaigemse Hoogheid is een overlever van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstzangers en gaat in 2024 nog maar eens op stap. Dylangewijs. Alsof het niks is. Dat is het wel natuurlijk. Jan koestert wie hij was en is. Meneer De Wilde schreef en vertolkte liederen die tot onze culturele ziel behoren: ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Hèhè’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ en zijn persoonlijke favoriet ‘Zussen’. ‘Joke’ werd in 1970 dan weer een instant-culthit, al kon de Vlaamse goegemeente er niet mee lachen. De zin ‘trek je wit jurkje uit’ deed de wangen blozen. 50 jaar later is ‘Joke’ steevast een hoogtepunt bij de concerten.

 

Jan De Wilde blijft vooral Jan De Wilde. Ook op zijn. tachtigste. Witgallig, zilvergrijs, met eigenwijze humor als ambacht en met liedjes die heerlijke verhaal-miniatuurtjes zijn, muzikaal ijzersterk afgewerkt.

Meer dan ooit is het podium dé biotoop voor Jan de Wilde. Hij wordt geruggesteund door een fameuze bende muzikanten. De 80-tour is Jans manier om dankjewel te zeggen aan publiek, media en organisatoren, omdat hij zijn lange leven kon bouwen op liedjes schrijven, op zingen en spelen.

 

Jan De Wilde in de Minardschouwburg. Het is een jaarlijks ritueel geworden.

 

Organisatie: Pinguin Productions
Evenement Categorie: