Laden Evenementen

Speellijst

Dinsdag 17 januari 2022
Woensdag 18 januari 2022
20u00

Oude zaal
Prijs: € 24 / 15
Tickets
  • Dit event is voorbij.

JAOUAD ALLOUL / TONEELHUIS

Venus in Libra

‘Venus In Libra’ vertelt het verhaal van een op hol geslagen, hypocriete wereld die seks veroordeelt.

De aanleiding voor deze voorstelling was voor de Antwerpse kunstenaar en ondernemer Jaouad Alloul het moment waarop een EU-parlementair met een anti-lgbt agenda tijdens de lockdown betrapt werd op een seksfeest voor homomannen. Het toonde een hypocrisie en een machtsvertoon waar dringend een einde aan moet komen. Venus in Libra  is een manifest, een dialoog, een radicaal verzet tegen alles wat conservatief is. 

Plaats van afspraak is ‘The Last Mermaid’, een nachtclub waar Coco als koningin van de nacht over de dansvloer regeert. Met een mix van muziek, spoken word en dans geven de creaturen van de nacht toe aan hun ware ik. De roaring twenties in volle orgie. Geen (on)deugd wordt vergeten, geen roesmiddel blijft onaangeroerd. Maar de vele toeters en bellen verbergen een diepe malaise.

 

Coco confronteert, balanceert, reikt een spiegel aan waarin de samenleving haar ware gelaat toont, en het is allerminst een fraai zicht. Als geen ander durft zij te vragen: who will be the last one standing? 

 

Venus In Libra  zoekt naar balans in een wereld die maar niet van zijn fouten leert. Er is nood aan transparantie, verzachting, vervrouwelijking. Radicale liefde en seks met toestemming. Individuele expressie en collectieve bewustwording. Gulle ontmoeting en innige omarming. Wie vertegenwoordigt de status quo en aan welke kant van de (r)evolutie sta jij? Venus In Libra  is een theatrale muziekbelevenis die zich op zijn best als een chaotisch punk queer popconcert laat samenvatten. 

Meer info over Jaouad Alloul.

Organisatie: NTGent
Foto credit: Daphne Okon