Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 20 januari 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: € 16 (vvk) / € 19 (add)
Tickets
  • Dit event is voorbij.

LEFT WAVES - PYE CORNER AUDIO + DUDAL

 

Left Waves geeft een podium aan artiesten die werken rond ambient, elektronische en experimentele muziek. Na eerdere shows met Lucrecia Dalt en Merope is het de beurt aan Pye Corner Audio!

Pye Corner Audio
 is het alias van Martin Jenkins, ook wel gekend als Head Technician. Samen met artiesten als James Leyland Kirby aka The Caretaker, Demdike Stare en The Advisory Circle stond hij mee aan de wieg van het genre dat wordt omschreven als ‘Hauntology‘: trage post-disco en minimal synthwave, een combinatie van spookachtige elektronica, mistige techno, pastorale folk en John Carpenter-achtige soundtracks uit horrorfilms.

Jenkins maakte snel naam in de elektronica-scene met ijzersterke albums Black Mill Tapes I & II en Sleep Games (Ghost Box, 2012). Sindsdien brengt hij al meer dan 10 jaar de ene straffe plaat na de andere uit bij gerenommeerde labels als Ghost Box, Lapsus, Death Waltz en Ecstatic. Op zijn laatste album Let’s Emerge! (Ghost Box) werkt hij samen met Andy Bell van Ride, die warme en psychedelische shoegaze aan het album toevoegt met zijn gelaagde gitaarsound.

Pye Corner Audio speelt zelden live, maar àls hij dat doet (Bozar Electronic Arts Festival,  MUTEK, Sonic CIty, …) weet hij zijn publiek altijd bij het nekvel te grijpen en zorgt hij voor laaiende reviews. Niet te missen!

Support act is de Gentse geluidskunstenaar Pieter Dudal. Naast zijn eigen artistieke werk is hij ook oprichter en curator van de labels Dauw en blickwinkel. Zijn muziek is herkenbaar aan de lo-fi melodieën omgeven door langzaam opbouwende klanktexturen, resulterend in fragiele elektro-akoestische composities. In 2021 bracht hij zijn debuutalbum Can you say it again uit. In de loop van 2023 mogen we nieuw werk verwachten.

 

 

Organisatie: Democrazy
Evenement Categorie: