Laden Evenementen

Speellijst

Vrijdag 2 juni 2023
20u00

Oude zaal
Prijs: VVK €10 / ADD €12 / Uitpas
Tickets
  • Dit event is voorbij.

JERRY SPIN - Voorprogramma Lightspeed

Jerry Spin - 'Beasts' (EP RELEASE)

“Een popsingle maken over belastingen ontduiken. Kijk, Jerry Spin heeft het gedaan.” – Ayco Duyster

“Iets halverwege Warhaus en Father John Misty.” – Knack Focus

Jerry Spin ‘spint’ verhalen. Het muzikale alter ego van Jeroen De Gussem staat garant voor nostalgische pop noir met een Britse flair. Songs die pulseren op sexy grooves, gedrapeerd gaan in wobbly synths en tape delays, en te gepasten tijde door overstuurde gitaren vakkundig uit mekaar geblazen worden.

Op vrijdag 2 juni 2023 komt Jerry Spin zijn debuut-EP ‘Beasts’ voorstellen in De Minard. De vele dierensymboliek op de EP leverde de titel ‘Beasts’, ‘beesten’, op, verwijzend naar de bedenkelijke figuren (niet zelden uit de ondernemerswereld) in wiens huid Jerry Spin kruipt: van belastingontduikers tot woekeraars: niemand ontkomt aan de scherpe maatschappijkritiek van de Gentse bard!

De voorproefjes van ‘Beasts’ konden meteen rekenen op positief onthaal. Singles ‘Offshores‘ en ‘Loan Shark‘ kregen instant airplay op RADIO 1 (Ayco, Wonderland, Belpop, …) en RADIO 2 (Bene Bene), en gingen beide vanwege hun spraakmakende videoclips in première in Knack Focus met interview (hier en hier). Single ‘Transitions‘ ontlokte van Dansende Beren de overtuiging dat “Gent weer een muzikaal talent rijker” is.

Om ‘Beasts’ tot een goed einde te brengen liet Jerry Spin zich omringen met muzikanten uit enkele van de spannendste Belgische popprojecten van het moment. Xavier De Clercq zat achter de knoppen (Noémie Wolfs, Pascal Deweze), Eline Flintrop verleende haar stem en toetsen (MURI), Ruben Vanhoutte verzorgde de drums (Tamino, Jaguar Jaguar), Daan Van Isterdael de ronkende bassen (Pavlove), en Ma’at verzorgde de strijkersarrangementen. Op het podium wordt hij bijgestaan door gitarist Kim Van Elsen (Philemon) en drummer Lorenzo Wezenbeek (Coyote Melon).

 

SUPPORT LIGHTSPEED

Sinds 2022 brengt LIGHTSPEED atmosferisch gitaargeweld en oprechte narratieven tot het ontstaan van een flinke dosis sappige indierock. Beïnvloed door bands zoals Arctic Monkeys, Interpol en literaire grootheden als Leonard Cohen, dwaalt LIGHTSPEED langs een uitgebreide horizon van sfeer en sound. Als kersverse winnaar van het Waaslandse muziekconcours ‘Lawijtstrijd’ nam de carrière van dit viertal een vliegende start. Zo kregen ze reeds airplay op Studio Brussel en kon je ze in maart al bewonderen als het voorprogramma van OPROER tijdens hun uitverkochte Vooruit-shows. In de Minard stapt de band als duo het podium op, en brengen ze een intieme set met rauwe rendities van hun oevre.

Organisatie: Jerry Spin
Evenement Categorie: